KNEIPPOVA ZGRADA U KRAPINI

Objavit će se još jedan javni natječaj, ali s prepolovljenom cijenom najma, a ako ni to ne uspije – slijedi E-dražba

Objavljeno: 31.03.2016. Alen Brodar

Prema novoj cijeni, početni bi najam prostora na Hušnjakovom iznosio 718,62 eura + PDV, što je, preračunato u kune, ukupno oko 6800 kuna s PDV-om mjesečno, bez režijskih troškova

Nakon što se na dva javna natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora na Hušnjakovom, površine 350,55 četvornih metara u Šetalištu Vilibalda Sluge 1 (Kneippova zgrada), i pripadajućeg mu dvorišta površine od oko tisuću kvadrata, nitko nije javio, postalo je očito da je početna cijena najma od 31,32 kune + PDV po četvornom metru, koliko je procijenio sudski vještak, previsoka.
Stoga je krapinsko Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici donijelo odluku, po kojoj će se u najkraćem mogućem roku objaviti još jedan javni natječaj, ali će početna biti 50 posto niža. Prema njoj, početni bi najam prostora na Hušnjakovom iznosio 718,62 eura + PDV, što je, preračunato u kune, ukupno oko 6800 kuna s PDV-om mjesečno, dakako bez režijskih troškova.

Najam na 10 godina

A za tu bi cijenu najmoprimac dobio prostor koji se sastoji od ulaza i sanitarija, prostora caffe bara, restorana, hala, kuhinje, skladišta i terase ispred zgrade. Tamo se, kaže natječaj, treba omogućiti prolaz korisnicima starog muzeja na prvom katu zgrade te bi se koristio prilazni put s istočne strane. Prostor se daje u zakup na određeno vrijeme, u trajanju od 10 godina, a u svrhu obavljanja ugostiteljske djelatnosti tokom cijele godine, uz pružanje usluga tokom cijelog dana, u radnom vremenu koje je određeno zakonskim propisima.
Gradsko vijeće raspravljalo je i, na prijedlog Predsjednika gradskog vijeća Željka Pavića (SDP), ukoliko ni treća ne bude sreća, da će se ići na E-dražbu, odnosno elektronsku aukciju, koja omogućuje interesentima da licitiraju za prostor putem računala, odnosno interneta. A u tom bi se slučaju, kako je predložio vijećnik Ivica Hršak (HDZ) licitiralo od jedne kune, pa tko ponudi više. Gradske pravne službe stoga imaju rok dok ne istekne treći javni natječaj, da sve pripreme za eventualnu E-dražbu.

Zajednički stav Vijeća

– Otvoren sam za sve prijedloge, dapače. Činjenica je da se za taj prostor interesiralo već nekoliko ugostitelja, ali početna im je cijena najma bila previsoka. Činjenica je i da sada na Hušnjakovom posjetitelji Muzeja nemaju gdje popiti kavu, ni na toalet, što je nedopustivo. Razmatrale su se već razne opcije kako taj prostor što prije i što kvalitetnije staviti u funkciju, vjerujem da će se ubrzo pronaći pravo rješenje – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji se, kao uostalom i svi gradski vijećnici, složio sa spuštanjem cijene najma prostora za 50 posto, kao i s prijedlogom da se ide na E-dražbu ukoliko se ni na treći natječaj nitko ne javi. Zajednički je stav gradske vlasti i svih u Gradskom vijeću da prostor na Hušnjakovom što prije treba staviti u funkciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba