Uspješna promocija

“Muzej krapinskih neandertalaca“ predstavljen na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu

Objavljeno: 31.03.2016. Jelena Jazbec

Savjetnica “Muzeja krapinskih neandertalaca“ Vlasta Krklec sudjelovala je na 2. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu, održanom od 16. do 19. ožujka.

Meet, share and build

Tema kongresa, koji su organizirali Turistička zajednica grada Solina, Grad Solin i hotel “President“, bila je “Meet, share and build“ – promocija i razvoj novih kulturno-turističkih proizvoda kroz povijesne periode od prapovijesti do srednjeg vijeka, dok je cilj bio razmjena iskustava i stručnih znanja za stvaranje novih ideja i proizvoda.
Krklec je održala predavanje na temu “MKN – kreativna i interpretativna prezentacija pretpovijesti“, te sudjelovala u panel-raspravi na temu “Uloga marketinga u oblikovanju, promociji i interpretaciji kulturno-povijesnih/arheoloških turističkih proizvoda“.

Stotinu sudionika

Na kongresu je sudjelovalo stotinu sudionika iz različitih kulturno-turističkih institucija, sveučilišta, gradova i županija, uz predstavnike Ministarstva kulture i Ministarstva turizma i pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice RH.
Osim predavanja i rasprava, sudionici su posjetili arheološki lokalitet Salona, tvrđavu Klis i Dioklecijanovu palaču u Splitu

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba