To smatra mrvicama

Dr. Stanko Belina imenovan predsjednikom Upravnog vijeća Agencije za lijekove

Objavljeno: 23.03.2016. mladenmandic

Dr. Stanko Belina, predsjednik Hrvatske kajkavske stranke, radiolog i neuroradiolog u Općoj bolnici Zabok, na današnjoj sjednici Vlade imenovan je novim predsjednikom Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Novi članovi Upravnog vijeća su i Natalija Dedić Plavetić, Fedor Dorčić, Hrvoje Pezo i Velibor Drakulić.

Tražili smo političku funkciju

– Ovo mi je prvi glas da sam postao predsjednik Upravnog vijeća ove Agencije, doista do sada nisam znao za to. Ako je to točno, očito su nam ponudili samo mrvice, nakon što smo se na svojoj posljednjoj Skupštini požalili kako smo izbačeni iz svih pregovora oko formiranja nove vlasti i da ćemo, ako se to nastavi, izaći iz Domoljubne koalicije. Predsjednik Upravnog vijeća je stručna, odnosno nadzorna, a ne nekakva politička funkcija koju smo tražili. Obećano mi je, ako netko iz HDZ-a uđe u izvršnu vlast, da ću dobiti zamjenski mandat u Saboru, no poslije mi je objašnjeno da će netko iz ZDS-a ući u izvršnu vlast, no ni to se nije dogodilo – rekao nam je Stanko Belina. Na upit kako se onda uopće našao među kandidatima, Belina nam je pojasnio da je predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek od svih stranaka Domoljubne koalicije tražio životopise za ljude koji bi mogli obnašati bilo koju izvršnu funkciju, pa se tako tu našlo i njegovo ime.

Zatekli ga pitanjem

Na pitanje hoće li se kao predsjednik Hrvatske kajkavske stranke zadovoljiti tim “mrvicama”, dr. Stanko Belina nam je rekao da smo ga zatekli jer nije znao da će biti imenovan, te da mora vidjeti što je to uopće i kakve obaveze sve to nosi te razmisliti hoće li funkciju predsjednika Upravnog vijeća uopće prihvatiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba