Poezija, proza ili esej

Natječaj za književno-recitalnu manifestaciju “Susret riječi Bedekovčina 2016.“ otvoren do 15. svibnja

Objavljeno: 23.03.2016. Jelena Jazbec

Općina Bedekovčina raspisala je natječaj za 47. književno-recitalnu manifestaciju “Susret riječi Bedekovčina 2016.“ Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani autori pjesničkih ili proznih radova na sva tri narječja, s time da pojedini autor može poslati najviše tri rada na pojedinom narječju. Radovi ne smiju biti dulji od četiri kartice teksta.

Poziv mlađim autorima

Također se pozivaju svi autori mlađi od devetnaest godina da pošalju esej na temu “Knjige koje bismo voljeli čitati“, koji može uključivati osvrt na trenutnu lektiru, kritiku pojedinog djela ili lektire u cjelini, osvrt na najavljenu promjenu lektire, komparativnu analizu određenih pročitanih djela (ne nužno iz popisa lektire), prijedlog i opis tema i likova o kojima bi mladi voljeli čitati. Esej također ne smije biti dulji od četiri kartice teksta, a naslov se može promijeniti i uskladiti s tekstom.

Svi radovi prilikom prijave moraju biti označeni šifrom i podacima o autoru, što uključuje ime i prezime autora, adresu, kontakt e-mail adresu i broj telefona. Prijave se šalju na e-mail adresu [email protected] ili u pet primjeraka na adresu: Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina, s naznakom: Za natječaj Susret riječi Bedekovčina 2016. U tom slučaju potrebno je poslati i dodatnu omotnicu u kojoj su navedeni podaci o autoru te CD ili USB sa snimljenim radovima.

Objava u zborniku

Natječaj je otvoren do 15. svibnja, a tridesetak najuspješnijih radova koje će odabrati stručni žiri, bit će javno izvedeni na završnoj svečanosti “Susret riječi“ u rujnu. Prošireni izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Za najbolja tri pjesnička/prozna rada i najbolja tri eseja osigurane su i novčane nagrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba