Branitelji liječenih od PTSP-a

U Zagorju se provodi više programa i projekata za psihosocijalnu pomoć braniteljima

Objavljeno: 22.03.2016. mladenmandic

U restoranu Zagi u Oroslavju održana je Skupština Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Krapinsko – zagorske županije. Udruga okuplja hrvatske branitelje liječene od posttraumatskog stresnog poremećaja te u suradnji s odgovarajućim ustanovama radi na zadovoljavanju njihovih potreba i interesa.

Predsjednik Udruge Darko Mirt je govoreći o aktivnostima Udruge u 2015. i planovima za 2016. godinu naveo provođenje više programa i projekata usmjerenih na unapređenje psihosocijalnog položaja oboljelih branitelja, kulturne, sportske, rekreativne aktivnosti, sudjelovanje u pripremi i obilježavanju prigodnih obljetnica Domovinskog rata, kao i organizaciju zajedničkih događanja usmjerenih prema resocijalizaciji, umanjenju sekundarne traumatizacije članova i članova njihovih obitelji.

Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek pozdravio je članove Udruge, čestitao na uspješnom radu. Govorio je i o financiranju braniteljskih udruga, te podsjetio da je raspisan županijski natječaj za financiranje te ponudio pomoć vezanu uz eventualne nejasnoće. Zagorske branitelje liječene od PTSP-a pozdravio je i gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa te predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Hrvatske Tihomir Trešćec.

Na Skupštini u Oroslavju bili su i predstavnici su drugih zagorskih braniteljskih udruga iz Zagorja i Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba