“Različitost je dio nas“

U sklopu radionice Udruge distrofičara Krapina, osnovnoškolci iz Huma na Sutli učili o različitosti i mogućnostima osoba s invaliditetom

Objavljeno: 22.03.2016. Jelena Jazbec

 

U Osnovnoj školi Viktora Kovačića u Humu na Sutli članovi Udruge distrofičara Krapina održali su radionicu “Različitost je dio nas“. Radi se o projektu započetom početkom godine, koji financijski podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

U sklopu projekta, do kraja školske godine u četiri dječja vrtića, sedam osnovnih škola i tri srednje škole s područja Krapinsko-zagorske županije provodit će se edukativne radionice na temu različitosti, invaliditeta, barijera, volontiranja, pomaganja i mogućnosti osoba s invaliditetom. Radionice vode osobe s invaliditetom, a sudionike se potiče na interakciju i iznošenje vlastitih iskustava i mišljenja. Cilj je senzibilizirati djecu i mlade, kako bi se poboljšao položaj osoba s invaliditetom u društvenoj zajednici.

U OŠ Viktora Kovačića radionica je pobudila interes osnovnoškolaca, koji su aktivno sudjelovali vlastitim pitanjima i komentarima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba