Novoizabrani predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Tomislav Končevski:

Ništa nas ne veže sa SDP-om, nastojat ćemo ponovo pronaći svoj politički put

Objavljeno: 22.03.2016. mladenmandic

Tomislav Končevki, predsjednik zagorskog ogranka Hrvatskih laburista – stranke rada na trećem Saboru stranke koji je održan u Zagrebu, izabran je umjesto Nansi Tireli za novog predsjednika stranke. Končevski je za stranačkog predsjednika izabran u drugom krugu, jer u prvom krugu, unatoč tome što su se kandidirali samo on i dosadašnja predsjednica Nansi Tireli nije dobio apsolutnu većinu.

– Od 170 delegata, na Saboru se nije pojavilo njih 23, pa nitko u prvom krugu nije dobio apsolutnu većinu, odnosno 86 glasova. No, u drugom krugu kad se tražila većina od ukupno 147 delegata ja sam dobio nešto više od dosadašnje predsjednice, rekao je Končevski i dodao:

Lesarovi temelji

– Svi skupa moramo raditi za boljitak naše stranke i društva u cjelini. Kao stranka moramo se vratiti temeljima koje je postavio naš prvi predsjednik Dragutin Lesar. Borit ćemo se za interese radnika i za sve one koji žive od svog rada. Pokušat ćemo okupiti sve male stranke na hrvatskoj ljevici i u ovim teškim trenucima gospodarske krize i neoliberalnog kapitalizma koji nam se nameće, pokušati zaštiti običnog malog čovjeka – rekao nam je Končevski.
Na upit kako u budućnosti pod svojim vodstvom vidi Liberalnu stranku, Končevski nam je odgovorio kako ih nakon parlamentarnih izbora ne veže ništa s predizbornom koalicijom “Hrvatska raste”.
– U koaliciju s SDP-om ušli smo prije izbora, a budući da nismo u Saboru imali dosta ruku za formiranje izvršne vlasti, danas nas s njima ništa više ne veže. Stoga ćemo opet nastojati pronaći svoj vlastiti politički put. Na lokalnim izborima iduće godine prepustit ćemo našim ljudima na terenu da sami odluče s kim će koalirati, a mi ćemo u srpnju odlučiti s kim ćemo i na koji način ići u koaliciju za izbore u Krapinsko – zagorskoj županiji – rekao nam je Končevski dodajući da su zasad izuzetno zadovoljni vladajućom koalicijom na području Krapinsko – zagorske županije.

Tri zastupnika

Laburisti su inače osnovani 2010. godine, a u prosincu 2011. su na parlamentarnim izborima osvojili šest mandata. No, podbacili su na izborima za Europski parlament 2014. godine zbog čega je dotadašnji predsjednik Dragutin Lesar podnio ostavku. Stranka je u oporbi i ima tri saborska zastupnika izabrana s liste koalicije Hrvatska raste. To su Tomislav Končevski, Nansi Tireli i Jaroslav Pecnik.


 

Načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički potpredsjednik stranke

Na Saboru Hrvatskih laburista izabrani su i ostali stranački dužnosnici. Za potpredsjednike izabrani su Marko Magdić, načelnik općine Križ te Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće, dok je za tajnika stranke izabran Damir Hrdas, dosadašnji tajnik i predsjednik podružnice Zagrebačke županije. Načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički rekao nam je kako na sljedećim lokalnim izborima stranka očekuje puno bolje rezultate nego što su ih ostvarili 2013. godine.
– Imamo puno više iskustva u radu i na nacionalnoj razini i u Zagorju i sigurno možemo ostvariti puno više, primjerice u Donjoj Stubici gdje je naš kandidat za načelnika Luka Grabušić ali i u još nekim sredinama – rekao nam je Greblički.


Krešimir Končevski: Tomislav će biti osvježenje koje će promijeniti trenutnu krvnu sliku na hrvatskoj političkoj sceni 

Nakon što je Tomislav Končevski u nedjelju postao novim predsjednikom Hrvatskih laburista – Stranke rada, njegov dosadašnji politički i društveni rad za Tportal prokomentirao je njegov brat Krešimir Končevski, frontmen zabočke rock grupe Zadruga, koji je i sam imao političkih izleta prošlog desetljeća.

– Tomislav već dulje vrijeme ima afinitete prema društveno angažiranom radu, što je nasljedna osobina jer je naš otac imao slične kvalitete i afinitete. Smatram da će Tomislavu biti jako teško jer je prije svega pošten i moralan lik, za kojeg sam duboko uvjeren da se neće mijenjati i za kojeg jamčim da će biti osvježenje koje će promijeniti trenutnu krvnu sliku na političkoj sceni u Hrvatskoj. Jedino se nadam da mu politički angažman neće zdravstveno naškoditi jer se zna koliko to može biti stresno za moralne ljude – kazao je Krešimir Končevski za Tportal, podsjetivši kako je njegov brat sudjelovao u Domovinskom ratu, a jedno je vrijeme radio i kao vatrogasac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba