Otvoreno pismo Vlaste Krklec

“Goranka Horjan ponovno upravlja Muzejima Hrvatskog zagorja svojim već dobro poznatim obiteljskim kulturnim nasljeđem“

Objavljeno: 22.03.2016. mladenmandic

Donedavna ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec u svom otvorenom pismu medijima ponovo se dotakla svoje smjene i uloge njezine prethodnice na čelu Muzeja Hrvatskog zagorja Goranke Horjan.

Smijenjena Jurić Bulatović

– Ubrzo nakon iznenadnog razrješenja dosadašnje ravnateljice Muzeja Hrvatskog zagorja (op. a Vlaste Krklec), smijenjena je i predsjednica Muzejskog vijeća Muzeja Hrvatskog zagorja mr.sc. Vesna Jurić Bulatović. Bilo je i više nego očito da će se to dogoditi, i to upravo dan nakon što je, sada već bivša predsjednica Muzejskog vijeća MHZ, sazvala sjednicu na kojoj se trebalo dogovoriti o raspisivanju novog natječaja za ravnatelja/icu MHZ-a. Međutim, sve je to moguće u ovo ludo vrijeme promjene vlasti i političkih previranja u kulturi, pa čak i činjenica da Ministarstvo kulture na mjesto nove predsjednice Muzejskog vijeća MHZ-a postavlja, ni manje ni više, upravo Goranku Horjan. Dakle, bivša dugogodišnja ravnateljica MHZ-a, usprkos uvjetnom nalazu revizije poslovanja iz 2013. godine, ponovno upravlja već dobro poznatim „obiteljskim kulturnim nasljeđem“. Stoga je uopće i upitna navodna „proceduralna greška“ Ministarstva kulture iz 2014. godine kada je Horjan podnijela sudsku tužbu protiv samog Ministarstva. Da nije tragično, bilo bi smiješno … dakle još jedan skandal u našoj kulturi.

Ne može se pomiriti

Očito se Goranka Horjan nije nikako mogla pomiriti sa svojim razrješenjem ravnateljske dužnosti 2014. godine nakon nekoliko mandata, a u međuvremenu zna se na koji je način postavljena i u Etnografski muzej u Zagrebu. I na kraju što zaključiti, osim jadne li nam kulture! Ali, u onom moralnom i profesionalnom smislu raduje nas činjenica da se Muzej krapinskih neandertalaca okrunjuje prestižnom Oznakom europske baštine kao jedan od najmodernijih i najposjećenijih muzeja u ovom dijelu Europe – napisala je u svom otvorenom pismu bivša ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba