Promocija “Bajke na dlanu”

Članice Međunarodnog kluba žena Zagreb u posjetu Zagorju

Objavljeno: 22.03.2016. Jelena Jazbec

Članice Međunarodnog kluba žena Zagreb posjetile su danas Krapinsko – zagorsku županiju. Radi se o nevladinoj i neprofitnoj udruzi koja postoji već 23 godine s misijom promocije i prezentacije Hrvatske. Klub okuplja veleposlanice, supruge veleposlanika, poslovne žene ili supruge poslovnih ljudi stranaca na dužnostima u Hrvatskoj kao i žene strankinje koje borave u Hrvatskoj.

Okupljeno 215 članica

Klub trenutno okuplja 215 članica iz 50 zemalja svijeta. Klub djeluje i humanitarno, pa je tako dosad prikupio više od šest milijuna kuna kroz razne humanitarne akcije. Njihovo najpoznatije humanitarno događanje je jednodnevni božićni sajam, na kojem je lani prikupljan novac za pomoć Centru Zajezda te ranijih godina za Dom u Mirkovcu u Svetom Križu Začretju.

Klub za svoje članice organizira i izlete. Za prvo druženje u ovoj godini članice su odabrale upravo Zagorje, gdje su prvo obišle pogone mini mljekare „Veronika“ u Desiniću. Članicama Međunarodnog kluba žena dobrodošlicu u Zagorje poželio je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je članicama uručio prigodne poklone te nakon toga s njima razgledao pogone mljekare.

Razgledavale znamenitosti

Članice je također pozdravio vlasnik mljekare Mladen Šurbek te načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin. Nakon obilaska mljekare, članice su razgledale dvorce Veliki Tabor i Miljana nakon čega su obišle Kumrovec i Zelenjak, gdje su posjetile Muzej Staro selo Kumrovec i spomenik Lijepoj našoj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba