Powerlifting u Trogiru

Srele brutal Team za pet – pet natjecatelja osvojilo pet zlata i srušilo isto toliko rekorda

Objavljeno: 21.03.2016. Alen Brodar

Proteklog je vikenda u Trogiru održano revijalno međunarodno natjecanje Hrvatske powerlifting organizacije, koje je za nekoliko članova powerlifting kluba Srele Brutal Teamu iz Oroslavja poslužilo kao zagrijavanje i trening za početak službene powerlifting i bench press sezone Kupom Hrvatske, koji će se u lipnju održati u Đurđevcu. To će se natjecanje održati pod Hrvatskim powerlifting savezom, kao pridruženim članom Hrvatskog olimpijskog odbora, gdje će Srele brutal Team izaći sa 14 natjecatelja.

Inače, na natjecanju u Trogiru nastupilo je 102 natjecatelja i 15 natjecateljica iz Hrvatske i Slovenije, a Srele brutal Team predstavljalo je pet koji su osvojili pet zlata i srušili isto toliko rekorda.

Total od 280 kg

U powerliftingu u kategoriji do 59 kg open Zabočan Mislav Mihelić osvojio je zlato i postavio norme te sva tri rekorda u toj kategoriji totalom od 280 kilograma – mrtvo dizanje 140 kg, bench press 50 kg i čučanj 90 kg. U bench pressu Vrbovčanin Siniša Križan master 1 do 83 kg s podignutih 145 kg osvaja prvo mjesto, Boris Gregorina iz Oroslavja, inače vlasnik Oro gyma, gdje se Srele brutal Team priprema, u kategoriji master 2 do 93 kg podignutih podigao je 137,5 kg.
Što se ženske konkurencije tiče, tu su Oroslavčani u najmanju ruku bili jednako uspješni: juniorka Andrea Petrek iz Vrbovca je u kategoriji do 52 kg ponovo postavila hrvatski rekord i dakako, osvojila prvo mjesto, podignuvši 60 kg. A zagorska kraljica bench pressa Ružica Martinić u kategoriji open i master 1 do 57 kg opet je podigla novi hrvatski rekord i osvojila prvo mjesto sa 72,5 kg, što je ujedno najbolji rezultat i apsolutno najbolji ženski bench press u oba dana.

Ružica na Olimpijadi u Tokiju?

– Naše dvije brutalke Ruška i Andreja su toliko dobre u ovom sportu da, kad djevojke i žene natjecateljice čuju da izlaze natjecanje jednostavno odustaju jer svako natjecanje toliko izdominiraju. Šalu na stranu, ovo je izuzetno težak i zahtjevan sport i samo velikom voljom i odricanjem se dolazi do rezultata. Izuzetno sam ponosan na svoju suprugu Ružicu koju treniram i ostvaruje vrhunske rezultate uz sve svoje poslovne i obiteljske obaveze i sve je više blizu normi od 85 kg koju mora podići na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2018., što joj je i jedna od ulaznica u kategoriji open za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. To bi bio zaista spektakl, a do tada ćemo odraditi 2017. godinu uz odlazak na dva jaka međunarodna turnira u Italiju i Češku te na naša domaća prvenstva – rekao nam je ponosni Srele, predsjednik i trener kluba, koji se i sam za pola godine vraća natjecanju, na državnom prvenstvu u Zagrebu, koje će se održati u listopadu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba