Općina Lobor

Uskoro rekonstrukcija ceste u naselju Buntaki i postavljanje autobusnog stajališta i eko – otoka

Objavljeno: 20.03.2016. mladenmandic

U općini Lobor u tijeku je rekonstrukciju Županijske ceste u naselju Buntaki. Osim njezinog uređenja planira se i postavljanje autobusnog stajališta i eko – otoka. Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, donesena je i odluka o kupnji zemljišta za realizaciju tog projekta. Planiran je otkup 2650 četvornih metara zemljišta koliko je dovoljno za radove, a cijena je, kako je predloženo, maksimalno 40 kuna po četvornom metru. Ako vlasnici neće prihvatiti tu cijenu, Općina će pokrenutu postupak izvlaštenja, kako bi se radovi mogli obaviti.
Na prijedlog vijećnika, na Sjednici je dopunjena i Odluka o nerazvrstanim cestama na području Općine, s popisom dionica, jer su vijećnici imali primjedbe da pojedine ceste nisu upisane.

Na sjednici je jednoglasno prihvaćeno i izvješće o izvršenju proračuna za 2015. godinu. Zaključak je da su prihodi dosta smanjeni, a razlog je povrat poreza na dohodak građanima, i manji tekući primici iz Državnog proračuna. U skladu s tim, smanjeni su i rashodi. Proračun je izvršen s 90,22 posto i iznosi nešto više od 4 milijuna i 80 tisuća kuna, a rashodi su bili 4 milijuna i 150 tisuća kuna, pa će se manjak prihoda, od oko 60 tisuća kuna, pokriti iz prihoda u ovoj godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba