Kuharski kup

“Zlatnu lipu” osvojila Ana – Maria Stanković iz Vinkovaca

Objavljeno: 19.03.2016. mladenmandic

Treći krug natjecanja ovogodišnjeg 11. po redu Hrvatskog kuharskog kupa “Zlatna lipa”, kojeg organizira Hrvatski kuharski savez, održan je Hotelu Termi Jezerčica u Donjoj Stubici. Osim afirmacije kuhara i struke, te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva, cilj Kupa je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude.

Lokalne namirnice

Organizator natjecanja u Donjoj Stubici, na kojem je nastupilo šest kuhara s pomoćnicima, bili su Terme Jezerčica i Udruga kuhara Krapinsko – zagorske županije.
Na svakom natjecanju obavezne su lokalne namirnice, pa je tako za glavno jelo na ovom natjecanju bila predviđena purica s mlincima, a za desert obavezna je bila upotreba meda od lipe.
Po prosudbi ocjenjivačkog suda kojeg su sačinjavali najpoznatija zagorska “kuhača” Slavko Večerić, te Vladimir Balent i Miroslav Dolovčak, prvo mjesto i trofej “Zlatna lipa” osvojila je Ana – Maria Stanković iz Srednje strukovne škole Vinkovci, s pomoćnicom Anom Šinjori iz Udruženja kuhara Vukovarsko – srijemske županije.

Drugo i trećeplasirani

Drugo mjesto osvojio je Ivan Knezić, Prigorac iz domaćeg Hotela Terme Jezerčica, kojemu je pomoćnica bila Ivanka Petriško, a treće mjesto je pripalo Tihomiru Krijanu iz Hotela Art iz Slavonskog Broda, s pomoćnicom Ivanom Smolčić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba