ZAGREB

Svečano otvoren 5. međunarodni sajam turizma Place2go

Objavljeno: 19.03.2016. Alen Brodar

Međunarodni sajam turizma Place2go jučer je petu godinu zaredom u Boćarskom domu posjetiteljima otvorio svoja vrata. Više od 160 izlagača iz 19 zemalja predstavit će svoju destinaciju, a tu su i restorani koji će privući vrhunskim specijalitetima te zanimljiv program predavanja.
Sajam je svečano otvorila direktorica sajma Damjana Domanovac.
– Ove se godine prvi put na sajmu predstavljaju neke nove destinacije poput Maroka, Japana i Izraela, a na B2B petak prijavio se još veći broj poslovnih susreta. Iznimno nam je drago što smo i ove godine uspjeli osigurati besplatan ulaz za sve posjetitelje – izjavila je Damjana Domanovac.
Sajam su obišli i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.

Prepoznatljivost destinacija

– Turizam je jedan od najpropulzivnijih gospodarskih sektora u kojem je konkurencija zaista velika. Hrvatska bilježi odlične rezulate, a najave za ovu godinu su još bolje nego li za prošlu koja je bila rekordna. No unatoč tome, kako bi ostali ispred konkurencije potrebno je konstantno se razvijati i unapređivati te stvarati ponude i raditi na jačanju prepoznatljivosti na razini destinacija, rekla je pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica.
– Drago nam je da na jednom mjestu postoji kompletna ponuda turizma i ja se nadam da će idućih godina biti još više izlagača, pogotovo domaćih, s obzirom da nam je cilj promovirati domaći turizam. Ovdje imamo dosta stranih posjetitelja, ali vidimo tek jednu trećinu onoga što Hrvatska ima i onoga što nudi. Očekujemo da se to iduće godine pojača i planiramo još se intenzivnije uključiti,rekla je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.
Prvi put na ovogodišnjem sajmu hrvatskoj će se publici predstaviti Maroko, Izrael i Japan, a sudjelovat će i Indonezija, Indija, Tajland, Kanada, Belgija, Katar, Turska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija, Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina te, naravno, izlagači iz Hrvatske. Na sajmu sudjeluju i brojne aviokompanije od kojih će neke najaviti uspostavu novih direktnih linija, koje će povezati Hrvatsku s Kanadom, Izraelom, Rusijom, Portugalom, Češkom.

Važne informacije

Iz godine u godinu posjetiteljima se nastoji se iz prve ruke pružiti važne informacije iz svijeta turizma, upoznati ih s bogatstvom ponude, cijenama aranžmana, aviokarata i smještaja.
Baš kao prethodne, i ove je godine nastavljena suradnja s humanitarnom udrugom „Kolajna ljubavi“ koja aktivno djeluje na području cijele Hrvatske, BiH i u Africi gdje ima sagrađeno sirotište u kojem je svoj dom pronašlo 37 djece za koju se brinu volonteri iz Hrvatske. Generalni sponzor sajma je Turkish Airlines, a ni ovaj put nije izostala podrška institucija: Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, Tržnica grada Zagreba, Hrvatskih željeznica, a sve se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba