“Domače zagorsko”

Prigodnim programom danas otvoren Sajmeni dan u Kumrovcu

Objavljeno: 19.03.2016. mladenmandic

Na parkiralištu Hostela Kumrovec, danas se održala prigodna svečanost povodom otvorenja Sajmenog dana u općini Kumrovec. Na svečanosti otvorenja su nastupili članovi kumrovečke etno – udruge Zipka. Kumrovečki Sajmeni dan održavat će se jednom tjedno i to svake subote od 8 do 14 sati na parkiralištu kraj Hostela Zagorje, a očekuju ponudu domaćih mliječnih i suhomesnatih proizvoda, zelenjave i ostalih proizvoda iz vrta, rasadnica i cvijeća, domaće peradi, osnovnih obrtničkih proizvoda za kućnu upotrebu i štošta drugog. Sajam zajednički organiziraju Hostel Kumrovec i kumrovečka Udruga “Inicijativa za razvoj općine Kumrovec”.

Desetak OPG-a

Na današnjem otvorenju na štandovima se pojavilo desetak vlasnika OPG-a iz Kumrovca i okolice. Predsjednik Udruge “Inicijativa za razvoj općine Kumrovec”, Ivica Hrastović, rekao je na otvorenju Sajma kako je ovo samo jedna od inicijativa Udruge da bi se poboljšao život mještana Kumrovca. Uskoro će Udruga pokrenuti još dva projekta, a to su podizanje spomenika prvoj hrvatskoj opernoj divi Sidoniji Rubido Erdödy te projekt “Tito – svjetska ličnost 20. stoljeća”, u kojem bi se Kumrovec ukrasio velikim slikama njegovih susreta s Kennedyijem, Nixonom i ostalim državnicima s kojima se susreo.

Prodaja turistima

Marijan Žnidarec ispred Hostela Kumrovec, rekao je da kako je Sajam prilika da Kumrovčani prodaju svoje poljoprivredne proizvode i vina, osim mjesnom stanovništvu i turistima koji u sve većem broju dolaze u Kumrovec.
U ponudi, rekao je Žnidarec, nedostaju još neki autohtoni zagorski proizvodi, poput primjerice bučinog ulja ili kupinovog vina, no upravo je to poticaj mladima da s tom proizvodnjom krenu i zauzmu mjesto na zagorskom tržištu.
Sajam je kao izaslanik kumrovečkog načelnika Dragutina Ulame, otvorio predsjednik kumrovečkog Općinskog vijeća Srećko Blažičko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba