Natjecanje i završni koncert

Prva hrvatska glazbena olimpijada u petak u pregradskoj osnovnoj školi, pobjednik putuje u Litvu

Objavljeno: 17.03.2016. Jelena Jazbec

U petak će se u Osnovnoj školi Janka Leskovara u Pregradi održati 1. hrvatska glazbena olimpijada. Cilj tog natjecanja je povećati udio glazbe u području kulture i općeg obrazovanja mladih i poboljšati razvoj međunarodnih relacija u općeobrazovnim školama na području glazbe.

Osnovnoškolci i srednjoškolci

Olimpijadu organizira OŠ Janka Leskovara, na inicijativu doc. dr. sc. Sabine Vidulin, nacionalne koordinatorice za Europsku udrugu glazbenih pedagoga, te prof. Suzane Goldin, stručne suradnice i članice organizacijskog odbora 1. hrvatske olimpijade. Pobjednici Hrvatske olimpijade zajedno s mentorom putuju na Međunarodnu olimpijadu u Litvu. Međunarodnu olimpijadu organizira litvansko Ministarstvo znanosti i obrazovanja, litvanska udruga učitelja glazbene kulture, Sveučilište Klaipeda te Europska udruga glazbe u školama.
Olimpijada se organizira za natjecatelje u dvije starosne skupine: od 12 do 15 godina i od 16 do 19 godina. Natjecatelji mogu biti učenici osnovnih i srednjih škola, a poželjno je da polaze glazbenu školu.

Koncert za sve

U prvom dijelu natjecanja sudionici će pristupiti slušnom testu uz teorijska pitanja o glazbenom djelu. U drugom dijelu natjecanja, pokazat će svoje vještine pjevanja/sviranja meloritamskog primjera prima vista i taktiranja/kucanja ritamskog primjera prima vista. Nakon toga, izvest će vlastitu kompoziciju i kompoziciju poznatih skladatelja.
U 18 sati održat će se završni koncert i proglašenje pobjednika u Gradskoj knjižnici Pregrada, na koji su pozvani svi zainteresirani posjetitelji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba