Potpisani ugovori

Iz županijskog proračuna više od milijun kuna za rad šest udruga s područja županije

Objavljeno: 17.03.2016. Jelena Jazbec

U prostorijama Krapinsko-zagorske županije danas su potpisani ugovori s predstavnicama i predstavnicima šest udruga za čiji je rad iz županijskog proračuna izdvojeno ukupno 1.287.000 kuna.

Radi se o udrugama koje ostvaruju pravo na direktnu dodjelu sredstava iz proračuna KZŽ, a to su Športska zajednica KZŽ, kojoj je dodijeljeno 830.000 kuna, Županijski školski sportski savez KZŽ, kojemu je dodijeljeno 170.000 kuna, Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ dobila je 130.000 kuna, “Kajkaviana“ 68.000 kuna, Zajednici tehničke kulture KZŽ je dodijeljeno 64.000 kuna, dok je “Kostelska pištola – Keglevićeva straža“ dobila 25.000 kuna.

Udruge – temelj razvoja društva

– Kad bih vas pitao pojedinačno, uvjeren sam da svi mislite da biste trebali dobiti više novaca i ja vjerujem da ste to zaslužili i da vaše aktivnosti koje radite to zaslužuju. No, vi znate da smo prošle godine, poreznom reformom, izgubili ogroman dio vlastitih sredstava, a da vas praktički nismo dirali i molim vas da to razumijete – rekao je župan Željko Kolar.
– Od kad znam za sebe, član sam raznih udruga. Najrazvijenije države svijeta su države koje imaju razvijeno civilno društvo. Mnoge stvari u tim državama, gdje nije politika uspjela rješavati, gdje nije politika uspjela nametnuti, gdje sredstva javnog informiranja nisu uspjela stvoriti dovoljnu medijsku pozornost ili kritičnu masu da se neke stvari mijenjaju, to su uspjele udruge – dodao je Kolar, zahvalivši udrugama na njihovom djelovanju, radu i trudu.

Teška vremena

– U Športskoj zajednici okupljamo 193 udruge, 3600 sportaša i 1800 rekreativaca. Već smo niz godina zadovoljni načinom praćenja naše županije, pa i onda kad je teško, a ova je godina, kao što je rekao župan, iznimno teška, no mislim da nas to neće pokolebati da u svojem radu izvršimo ono što smo si programskim zadacima zacrtali – rekao je Stjepan Fotivec, predsjednik Športske zajednice KŽŽ.
– Zahvaljujemo Krapinsko-zagorskoj županiji što nam pomaže u ova teška vremena, kad svi znamo da se najprije počinje štedjeti na kulturi, jer bez toga se kao može. A zapravo se ne može, jer neki put je lakše biti gladan, nego biti bez identiteta – istaknula je predsjednica Društva za prikupljanje, čuvanje i promicanje kajkavske kulturne baštine “Kajkaviana“.
U ime svojih udruga obratili su se još i predsjednica Županijskog školskog sportskog saveza KZŽ Tatjana Tuđa, predsjednik Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga KZŽ Boris Roman Blažinić, predsjednik Zajednice tehničke kulture KZŽ Denis Vincek i predsjednik “Kostelske pištole – Keglevićeve straže“ Milan Flegar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba