Orehovica – M. Bistrica

Održan 57. Planinarski križni put

Objavljeno: 16.03.2016. mladenmandic

U organizaciji Planinarske bratovštine sv. Bernarda te pod pokroviteljstvom Ureda za mlade Zagrebačke nadbiskupije, na trasi Orehovica – Lobor – Marija Bistrica održan je 57. Planinarski križni put.

Pobožnost je započela u subotu ujutro u župnoj crkvi u Orehovici, gdje je mlade dočekao župnik Ivica Šestak sa svojim vjernicima. Tijekom prvog dana hodočasnici su prošli mjestima Meštrovići, Bukovec, Mače, Kerenci, Markuš Breg te stigli u Lobor, gdje je mlade sa svojim vjernicima, dočekao župnik Vladimir Drnetić. U tamošnjoj školi bilo je organizirano noćenje, a u Župnoj crkvi sv. Ane održan je večernji program sa svjedočanstvima vjernika, svetom misom i klanjanjem. Nedjeljno jutro započelo je katehezom o Godini i djelima milosrđa, a igrokazom o sv. Leopoldu Mandiću obogatili su je mladi iz Lobora.

Potom je put nastavljen preko Martinščine, Gornje i Donje Batine, Brlekova, Lipovca i Vinskog Vrha do Marije Bistrice. Na ulazu u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, hodočasnike je dočekao rektor Svetišta mons. Zlatko Koren, a završno euharistijsko slavlje predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba