Gostujući cijeli plavi

Nike predstavio novi hrvatski dres za Euro 2016.

Objavljeno: 16.03.2016. Alen Brodar

Nike je predstavio novi dres u kojemu će odabranici izbornika Ante Čačića nastupiti na skorašnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj, piše Gol.hr.
Jedinstveni crveni i bijeli kvadratići su nacionalni simbol već više od 500 godina te predstavljaju spokoj, hrabrost i snagu svih Hrvata. Inspirirani zastavom koja vijori na vjetru, Nikeovi dizajneri su postavili kockice lagano valovito.
– Nike je ponosan na dugogodišnju i uspješnu suradnju s HNS-om koja traje već petnaest godina. Poveznica s uspješnom reprezentacijom, koja igra s toliko strasti i nadmoći na svim velikim nogometnim natjecanjima, jest zajednička strast prema nogometu – izjavio je Scott Munson, dopredsjednik odjela Nike Football Apparel.

Domaći dres

Novi domaći dres s crveno bijelim kvadratićima ima moderan V izrez oko vrata s crvenim i plavim obrubom. Plava pruga na bočnim stranama kreće od pazuha i proteže se do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu, osiguravajući još bolju ventilaciju i prozračnost.
Uz to, dres na leđima ima natpis “Hrvatska”, koji simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje. Hlačice uz domaći dres su bijele s plavom prugom sa strane koja se povezuju s prugama na majici te funkcionira na isti način.Uzorak crveno bijelih kvadratića je i na štucnama domaćeg kompleta.

Gostujući dres

Novi gostujući dres također ima moderni V izrez oko vrata s natpisom “Hrvatska” na leđima, a krase ga svijetlo plavi i tamno plavi kvadratići.
Kao i na domaćem dresu, na obje strane majice nalazi se tamno plava pruga koja se proteže od pazuha i do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu osiguravajući bolju ventilaciju.
Hlačice su svijetlo plave s tamno plavim prugama koje povezuju hlačice s majicom. Štucne su plave s crvenom linearnom grafikom na pozadini lista.

Vatreni će u novom dresu zaigrati već sljedeći tjedan u susretu s Izraelom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba