Uspjeh zabočkih srednjoškolaca

Učenici ŠUDIGO-a video uratkom osvojili drugo mjesto na natječaju “Shakespeare lives in Croatia“

Objavljeno: 15.03.2016. mladenmandic
Učenici zabočke škole ŠUDIGO osvojili su drugo mjesto na natječaju “Shakespeare lives in Croatia“, kojim se obilježava 400-ta obljetnica smrti Williama Shakespearea.
Shakespeare Lives je globalni program događanja i aktivnosti kojima se slavi Shakespearov život i djelo povodom 400. obljetnice njegove smrti koja se obilježava ove godine, kojeg provodi British Council surađujući s nizom britanskih kazališta, muzeja, obrazovnih radnika i umjetnika na posve novim produkcijama Shakespearovih djela, filmskim adaptacijama, javnim čitanjima i obrazovnim resursima za škole i učenike engleskog jezika svih dobi.
Natječaj je bio proveden i u Hrvatskoj na kojem su sa svojim video uratkom drugo mjesto osvojili učenici drugog razreda dizajna Lorena Visinski, Ivana Knezić, Ivana Čičko, Stjepan Horvat i Adrian Lončar te drugog razreda web dizajna Stjepan Mirko Mak i Lovro Dundović. Učenici su pod vodstvom profesorice Dee Kovačević snimili kratki video na temu tolerancije s isječcima iz Shakespearove drame Mletački trgovac.
Kao nagradu za svoj rad, učenici i mentorica pozvani su na svečanost obilježavanja 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na kojem su sudjelovali i pripadnici britanske kraljevske obitelji – princ od Walesa, Charles, te njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba