Proizvođači zagorskih mlinaca

U sljedeća dva mjeseca trebao bi se predati zahtjev za zaštitu zemljopisnog podrijetla

Objavljeno: 15.03.2016. mladenmandic

 

U prostorima Županijske komore Krapina organiziran je sastanak proizvođača zagorskih mlinaca. Na sastanku je prezentiran dosadašnji napredak u postupku dobivanje oznake zemljopisnog podrijetla za tradicionalne zagorske mlince te aktivnosti koje slijede u postupku zaštite.

Tradicija Zagorja

Na tome aktivno radi Udruga za zaštitu, očuvanje i promociju tradicionalnih zagorskih proizvoda „Tradicija Zagorja“, koja je osnovana na inicijativu Krapinsko – zagorske županije, HGK-a Županijske komore Krapina, Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije i Zagorske razvojne agencije.
– Udruga „Tradicija Zagorja“ u završnoj je fazi pred predaju samog zahtjeva Ministarstvu poljoprivrede za dobivanje oznake zemljopisnog podrijetla za tradicionalne zagorske mlince. Napravili smo istraživanje tržišta, pripremili smo specifikaciju proizvoda i u sljedeća dva mjeseca bi taj zahtjev trebali predati resornom Ministarstvu – rekao je predsjednik Udruge, Matija Gulija govoreći o aktivnostima koji su do sada učinjene i koje slijede u postupku zaštite.

Višestruke koristi

Istaknuta je i važnost dobivanja oznake zemljopisnog podrijetla, jer su koristi višestruke. Naime, ovakav sustav zaštite, istakao je Gulija, jamči visoku kakvoću, omogućuje stvaranje identiteta, višu cjenovnu kategoriju te pridonosi prepoznatljivosti područja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba