Skupština DVD-a Zlatar

Zlatar ima čak 321 člana DVD-a i kreće u izgradnju novog Vatrogasnog doma

Objavljeno: 14.03.2016. mladenmandic

U subotu je u prostorijama Vatrogasnog doma održana 139. redovna Skupština DVD-a Zlatar. DVD Zlatar ima čak 321 člana, od čega su 54 člana djece i mladeži. Na Skupštini je istaknuto da je operativna postrojba imala ukupno 12 intervencija i to na pet požara čađe u dimnjaku, dva požara gospodarskih objekata i pet tehničkih intervencija.
Na sjednici su dodijeljene i zahvalnice te spomenice za višegodišnji rad u društva, a od planova u narednom periodu izdvojen je projekt gradnje novog Vatrogasnog doma, koji će prijaviti na natječaj iz Programa ruralnog razvoja, čime bi za svoj projekt trebali dobiti do 90 posto troškova iz europskih fondova. Za projekt gradnje pomoć su ponudili i župan Željko Kolar te gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak. Župan Kolar je čestitao zlatarskom DVD-u na uspješnom radu i podsjetio da vatrogasci danas uz gašenje požara pomažu i kod prometnih nesreća, ledene kiše, snijega i poplava.

– Vi za svoj rad ne tražite ništa, svoje slobodno vrijeme provodite žrtvujući se za opće dobro, za spas ljudskih života i imovine i na tome vam cijelo društvu duguje zahvalnost – poručio je župan Kolar.
Sve prisutne su pozdravili i zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić, zlatarski župnik Dragutin Cerovečki, predsjednik zlatarskog Udruženja obrtnika Darko Varga te predstavnici brojnih vatrogasnih društava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba