Ravnopravnost spolova

“Treba ukloniti prepreke za žene na tržištu rada u vidu diskriminacije temeljem majčinstva”

Objavljeno: 14.03.2016. mladenmandic

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije održalo je tematsku sjednicu povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.
Na sjednici Povjerenstva sudjelovali su brojni gosti – zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, pomoćnica ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH Gordana Obradović-Dragišić i savjetnica u Uredu Sandra Bedeniković, predstavnici zagorskih općina i gradova te Povjerenstava za ravnopravnost spolova iz Zaboka i Bedekovčine.
Predsjednica Povjerenstva Tajana Broz kao središnju je temu najavila raspravu o provedbi dosadašnje i donošenju nove Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, kao i o akcijskom planu za njezino provođenje na području županije. Predstavila je i pregled dosadašnjih aktivnosti Povjerenstva.
Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je zadovoljstvo što su se na sjednici okupili brojni stručni gosti koji će sigurno doprinijeti planiranju politike za ravnopravnost spolova u narednom razdoblju. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić čestitala je članicama i članovima Povjerenstva na dosadašnjem radu, koje ga uvrštava među aktivnije u Hrvatskoj. U svom je izlaganju problematizirala političku participaciju žena na posljednjim parlamentarnim i lokalnim izborima, govorila o EU projektu “Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – pomirenje profesionalnog i obiteljskog života” te o uklanjanju prepreka za žene na tržištu zapošljavanja u vidu diskriminacije temeljem majčinstva.

Najnovije po kategorijama

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

EKSKLUZIVNO - ODLUČILA ISTUPITI: Kandidatkinja za ravnateljicu Spec. bolnice u Krapinskim Toplicama, klinička psihologinja Gordana Kamenečki o procesu izbora

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

Objavljeno: 26.11.2022. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter