Hum na Sutli

Na 22. Smotri folklora nastupilo 300-tinjak folkloraša iz devet zagorskih KUD-ova

Objavljeno: 14.03.2016. mladenmandic
Na 22. Smotri folklora Krapinsko-zagorske županije, koja je u subotu održana u Domu kulture u Humu na Sutli, nastupilo je devet kulturno-umjetničkih društava iz Zagorja, s ukupno 300-tinjak članova, koji su izveli 11 folklornih izvedbi. Smotri folklora nazočila je i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, koja je istaknula kako je  važno čuvati tradiciju.
– Folkloraši vode računa o očuvanju kulture, tradicije i baštine, ali ne samo zagorske, već i cijele Hrvatske, a smotre folklora uvijek su prilika da vidimo na jednom mjestu široku lepezu raznovrsnih plesova iz cijele  domovine. KZŽ ne podupire samo rad folklornih društava, već KUD-ova u cjelini, sa svim njihovim sekcijama. Svake godine preko Zajednice KUD-ova financiramo njihov rad, kako bi mogli realizirati svoje aktivnosti – istaknula je Jasna Petek.
Organizator Smotre bila je Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ. Suorganizator i domaćin bio je  KUD “Rikard Jorgovanić” iz Huma na Sutli. Na pozornici Doma kulture predstavili su se veterani Ansambla Zabok, KUD Pregrada, KUD “Lovro Ježek” Marija Bistrica, KUD Đurmanec, KUD Belec, KUD “Sloga” Veliko Trgovišće,  Ansambl Zabok, KUD “Zlatko Baloković” Krapinske Toplice, KUD “Antun Mihanović” Klanjec i KUD Laz. Njihove nastupe pratio je i stručno procijenio selektor Goran Knežević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba