Hrvatski ribolovni savez

Među 4500 sportskih ribolovaca i 500 kadeta u Hrvatskoj, izabrani najbolji

Objavljeno: 14.03.2016. mladenmandic

U Restoranu “Zelenjak” u Risvici pokraj Kumrovca, održana je dodjela nagrada najboljim sportašima Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza. Dobrodošlicu u Zagorje ribolovcima su zaželjeli župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koji su s predsjednikom Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimirom Severom i predstavnicima Športsko-ribolovnog saveza Krapinsko-zagorske županije podijelili medalje najuspješnijim pojedincima i ekipama, u kategorijama lova ribe udicom na plovak, lovu pastrve prirodnim mamcima i na jezeru, lovu predatora leptirom, lovu šarana, lovu pastrvskog grgeča, disciplini feeder, lovu pastrve muhom i castingu.
U lovu ribe udicom na plovak, u seniorskoj kategoriji za muškarce, najbolje je Športsko-ribolovno društvo Rak iz Rakitja, drugoplasirani je Topfishing iz Zagreba, a trećeplasirana ekipa športsko-ribolovnog društva Ilova iz Garešnice. Pojedinačno su najbolji Ivica Bonino Hasan i Kristijan Kosmačin iz ŠRK Varaždin Interland, te Dejan Vodrak iz Bjelke Sunja. U seniorskoj ženskoj kategoriji, najbolji klubovi su Agram iz Zagreba, Klem iz Svete Marije i ŠRK Koprivnica. Pojedinačno su najuspješnije Matea Minanov i Ljiljana Minanov, obje iz zagrebačkog Agrama, te Vesna Radanović iz Ribomanije Turopolje. Među nagrađenima je i Oliver Gredičak, član ŠRD Klen iz Oroslavja, koji je u lovu ribe udicom na plovak osvojio treće mjesto u kadetima.
Kako je istaknuto na svečanosti, danas se športskim ribolovom u Hrvatskoj bavi oko 4500 registriranih športskih ribolovaca i 500-tinjak kadeta koji su organizirani u oko 420 športsko ribolovna društva, koja se natječu u gotovo svim kategorijama koje dopušta svjetska organizacija, po čemu je hrvatski Savez jedinstven u cijelom svijetu. Športsko-ribolovni savez KZŽ broji 20-ak klubova u kojima djeluje 747 člana i 162 kadeta.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba