Skupština DVD-a Bedekovčina

Ante Sanader: Trebamo biti zahvalni stotinama i stotinama vatrogasaca čije plodove danas uživamo

Objavljeno: 14.03.2016. mladenmandic

U Vatrogasnom domu u Bedekovčini u subotu je održana 104. Skupština DVD-a Bedekovčina. Kako je istaknuo predsjednik Društva Željko Odak, DVD Bedekovčina je u protekloj godini nastavio brojne aktivnosti u provođenju preventivnih mjera zaštite od požara, u gašenju požara i spašavanju ljudi i imovine ugroženih požarom i drugim nepogodama. Operativna vatrogasna postrojba je u 2015. godini imala 17 intervencija, od čega 14 požara i tri tehničke intervencije. Na Skupštini je među brojnim natjecateljskim uspjesima, izdvojen nastup na Vatrogasnoj olimpijadi mladeži u Poljskoj, gdje je Ženska mladež DVD-a Bedekovčina predstavljala Hrvatsku i osvojila odlično peto mjesto.
Na Skupštini je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.
– U ovim trenucima trebamo biti zahvalni onima čije plodove rada uživamo. To su stotine i stotine članova koji su u ove 104 godine uložili svoje vrijeme i svoj rad u naša vatrogasna društva. Povijest DVD-a Bedekovčina dio je slavne prošlosti našeg hrvatskog vatrogastva koje organizirano djeluje stoljeće i pol. Preživjeli smo mnoge sustave, čitavo smo se vrijeme školovali, vježbali, radili i intervenirali, zbog čega danas uistinu možemo biti ponosni svojom prošlošću i svojim rezultatima – poručio je Ante Sanader.
Župan Željko Kolar rekao je kako se u Županiji prate aktivnosti DVD-a te se vesele svakom njihovom uspjehu.
– Znamo koliko vježbate i s koliko žara pristupate ovom pozivu, koji je u Zagorju zapravo način života. Gotovo nema ni jedne kuće u kojoj nije bilo vatrogasca i nema ni jedne udruge s takvom ulogom – rekao je Kolar, dodavši da su vatrogasci uvijek spremni žrtvovati svoje vrijeme i živote da bi pomogli drugima.
Na Skupštini su bili i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek, načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas, rektor Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren, sadašnji bedekovčanski župnik Željko Horvatić, prethodni župnik Josip Komorčec – Pepek te brojni delegati bratskih i prijateljskih DVD-ova iz Hrvatske i Slovenije. Dodijeljena su i priznanja i zahvalnice jubilarcima, aktivnim članovima te onima koji su pomagali rad Društva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba