Ministarstvo regionalnog razvoja

Objavljen natječaj za sufinanciranje EU projekata

Objavljeno: 11.03.2016. mladenmandic

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, objavilo je Javni poziv za dodjelu novca Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini za ovu godinu.

Vrijednost Fonda je 135 milijuna kuna, a njegovom uspostavom pruža se direktna pomoć općinama, gradovima i županijama u osiguranju vlastitog učešća u provedbi EU projekata. Fond se financira iz 1,5 posto prihoda od poreza na dohodak, a neiskorišteni novac prenosi se u iduću godinu.
Minimalna vrijednost zahtjeva za dodjelu novca po pojedinačnom projektu ne smije biti manja od 50 tisuća kuna, a maksimalna može iznositi 7,5 milijuna kuna. Udio novca za sufinanciranje vezuje se uz indeks razvijenosti. Za najslabije razvijene općine i gradove osigurano je do 90 posto novca, a oni najrazvijeniji mogu dobiti do polovice vlastitog učešća. Županije, ovisno o razvijenosti i Grad Zagreb, mogu računati na novac u visini od 40 do 80 posto.

Zahtjevi za sufinanciranje zaprimat će se od 15. ožujka do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. prosinca ove godine i to po načelu prvenstva prema vremenu podnošenja pojedinog zahtjeva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba