Stručni skup odgajatelja

Kako u vrtiću i predškoli raditi s djecom s teškoćama u razvoju

Objavljeno: 11.03.2016. Alen Brodar

U Dječjem vrtiću Maslačak u Krapinskim Toplicama održan je stručni skup za odgajatelje s područja Krapinsko – zagorske županije. Skup je održan u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a tema je bila “Transdisciplinarni pristup u radu s djecom s teškoćama u razvoju u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”.

– Što se tiče osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, Županija je učinila velik iskorak u posljednje dvije godine angažiranjem pomoćnika u nastavi. Vidimo pozitivne pomake i u financiranju rada logopeda na području županije, kao i po pitanju organiziranja kvalitetnog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu sa većim poteškoćama u razvoju. Tu svakako treba istaknuti da je Osnovna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice konačno izdvojena u samostalnu ustanovu te sada djeluje kao Centar za odgoj i obrazovanje, rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Sudionike skupa pozdravili su i načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić i ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Katica Cerovec. Skup je vodila viša savjetnica za predškolski odgoj pri Agenciji za odgoj i obrazovanje Andreja Silić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba