Istina o Domovinskom ratu

Gromovi poklonili svoju monografiju svim zagorskim osnovnim školama

Objavljeno: 11.03.2016. mladenmandic

Braniteljska udruga 2. gardijske brigade Gromovi poklonila je svoju monografiju svim zagorskim osnovnim školama. Župan Željko Kolar pohvalio je inicijativu Gromova.

– Istina o Domovinskom ratu mora biti više zastupljena u školama, zato pozdravljamo sve inicijative koje doprinose ostvarenju tog cilja, a pogotovo one koje potječu direktno od braniteljskih udruga. Svi zajedno moramo se zalagati da u obrazovnom sustavu učenje o Domovinskom ratu dobije puno širi i veći značaj – rekao je župan Kolar.

Poginula 204 pripadnika

U ime Udruge prisutne je pozdravio predsjednik Ivan Krupec, istaknuvši da su Gromovi ratovali u Zadarskoj županiji – na području Novigrada i Paljuva, gdje su i poginula petorica njihovih članova. Zahvalio je županu Kolaru na domaćinstvu te senzibilitetu kojeg pokazuje za hrvatske branitelje.
Brigadir u mirovini Mile Krišto, govoreći o ratnom putu 2. gardijske brigade, rekao je kako su u Domovinskom ratu poginula 204 pripadnika „Gromova“, prosječne starosti od 24 godine, a iza njih je ostalo oko 120 djece bez jednog roditelja. Umirovljeni satnik Krešimir Maretić govoreći o projektu monografije, rekao je da je njihova ideja darovati primjerak monografije svakoj osnovnoškolskoj knjižnici u sedam županija.

Još pet županija

Osim na području Krapinsko – zagorske, knjige su podijeljene i na području Zagrebačke, Sisačko – moslavačke, Karlovačke, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije. Događanju je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek, predstojnica Ureda državne uprave Silvija Profeta – Fabijančić te načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba