Radionica u Budimpešti

Predstavljene aktivnosti koje Hrvatska uspješno provodi na međunarodnom kulturnom planu

Objavljeno: 10.03.2016. zagorjeinternational

U Budimpešti je održana prva radionica na temu „Oznaka europske baštine“ na koju su bili pozvani svi dobitnici ove prestižne nagrade. Velika čast pripala je jednom od najuspješnijih hrvatskih muzeja – Muzeju i nalazištu krapinskih neandertalaca, da se predstavi i drugim nagrađenim kandidatima. Radionice su održane u organizaciji Europske komisije u Budimpešti, a domaćin je bila Glazbena akademija “Franz Liszt” koja se također zasluženo nalazi na listi lokaliteta i institucija s Oznakom europske baštine.

Izmjena ideja i međusobnih iskustava, planiranje zajedničke strategije i promotivnih aktivnosti bile su glavne teme ove radionice. Muzej krapinskih neandertalaca predstavila je Vlasta Krklec, muzejska savjetnica, a nacionalna korespondentica Anja Mamić iz Ministarstva kulture, Uprave za međunarodne kulturne odnose, europske poslove i javnu komunikaciju predstavila je aktivnosti koje Hrvatska uspješno provodi na međunarodnom kulturnom planu.

Oznaka europske baštine i prigodna plaketa biti će dodijeljena Muzeju i nalazištu krapinskih neandertalaca 13. travnja 2016. na svečanosti u Bruxellesu uz prisustvo Europske komisije. Za ovu svečanost ovih je dana u Krapini snimljen i promotivni film koji će biti prikazan prilikom dodjele plakete, uz stručne komentare Vlaste Krklec i arhitekta Željka Kovačića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba