HPD “Kunagora“

Planinarska šetnja, upoznavanje jestivog bilja i degustacija hrane za sve zainteresirane u nedjelju na Kunagori

Objavljeno: 10.03.2016. Jelena Jazbec

Hrvatsko planinarsko društvo “Kunagora“ iz Pregrade u nedjelju organizira radionicu pod nazivom “Jestivo bilje Kunagore“, u sklopu koje se svi zainteresirani mogu upoznati sa samoniklom jestivom biljkom medvjeđi luk, u hrvatskom narodu zvanom srijemuš, divlji luk i šumski luk.

Medvjeđi luk svi sudionici moći će upoznati na njegovom prirodnom staništu, tijekom planinarske šetnje od Vražje peći u Sopotu do planinarske kuće na Kunagori, koja će se održati u sklopu radionice. U planinarskom domu potom će se pripremiti jednostavna jela s medvjeđim lukom, uz druženje planinara. Radionicu će voditi voditeljica Komisije za zaštitu prirode našeg društva Štefanija Dimač, a za sigurno kretanje posjetitelja planinarskom stazom brinut će se planinarska vodičica Snježana Rogina.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se okupe na Trgu Gospe Kunagorske u Pregradi u 9 sati, odakle će automobilima biti organiziran prijevoz do Vražje peći u Sopotu. Radionica je otvorena za sve, a dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na internetskoj stranici www.hpd-kunagora.net ili upitom na e-mail adresu [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba