Europski dan logopedije

U Bedekovčini danas u 17 sati predstavljanje projekta “Igre artikulatorima”

Objavljeno: 09.03.2016. mladenmandic

Podružnica Hrvatskog logopedskog društva Krapinsko – zagorske županije, povodom Europskog dana logopedije, organizira danas u Dječjem vrtiću Bedekovčina u 17 sati stručno predavanje i predstavljanje projekta “Igre artikulatorima”. Ravnateljima zagorskih dječjih vrtića logopedi će predstaviti moguće artikulacijske teškoće i rješenja, u svrhu poboljšanja suradnje i prevencije. Tema Europskog dana logopedije ove godine je “Dispraksija u dječjoj dobi”.

Potrebe za logopedskom uslugom u Zagorju su velike. To dokazuje i istraživanje koje je prije nekoliko godina provela Podružnica logopedskog društva, kojim je utvrđeno da između 15 i 20 posto djece u uzrastu od 5 do 8 godina ima potrebe za logopedskim tretmanom. Zato je u posljednje vrijeme osigurana dostupnost logopedske službe i otvoreni su logopedski kabineti u Klanjcu, Kumrovcu, Desiniću i u Zlatar Bistrici, čije usluge koriste i djeca iz Bedekovčine i Marije Bistrice.

U razvoj logopedske mreže, uz općine, ulaže i Krapinsko – zagorska županija, te u ovoj godini planira izdvojiti 125 tisuća kuna za sufinanciranje programa rane intervencije. Daljnji cilj je stvoriti uvjete za bolju dostupnost dijagnostičkih pretraga u ustanovama na području Zagorja te razvijanje mobilnih timova koji bi podršku djeci i roditeljima pružali u njihovom domu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba