Književnica, lutkarica i glumica Jadranka Čunčić-Bandov u druženju s učenicima OŠ Augusta Cesarca

Objavljeno: 09.03.2016. Alen Brodar

U krapinskoj OŠ Augusta Cesarca gostovala je književnica, lutkarica i glumica Jadranka Čunčić-Bandov. Učenicima razredne nastave matične i područnih škola predstavila se lutkarskom kolaž predstavom.

Na susretu je maštovitim lutkama oživjela likove iz igrokaza svoje istoimene knjige Šale, trice, zvrndalice. Kao kazališna umjetnica oduševila je sve prisutne i plijenila pažnju učenika oblikovanjem različitih karaktera i posuđivanjem glasa lutkama ukazujući pri tom na jednostavne materijale pomoću kojih ih sama izrađuje. Razigrala je maštu učenika i potaknula ih na aktivno sudjelovanje u predstavi. Uživali su u svijetu smijeha, lutaka i priča te velikim pljeskom zahvalili na ugodnom druženju. Nakon susreta novinarke škole napravile su intervju s književnicom koji će objaviti u školskom listu.
Jadranka Čunčić-Bandov inače je autorica mnogih igrokaza koji su objavljeni u čitankama, priručnicima, zbornicima i časopisima za djecu. Još od školskih dana bila je aktivno angažirana u lutkarskom kazalištu Kvak kroz glumu, animaciju i pisanje lutkarskih igrokaza. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Djeluje kao samostalna umjetnica te igrokaze iz svojih knjiga predstavlja djeci kroz lutkarske kolaž predstave.


 

Treći razredi posjetili Županiju

Učenici trećih razreda Osnovne škole Augusta Cesarca Krapina su u utorak, zajedno sa svojim učiteljicama posjetili Krapinsko-zagorsku županiju.
U posjet sjedištu Županije došlo je pedesetak krapinskih đaka u pratnji učiteljica. Dočekala ih je zamjenica župana Jasna Petek te ih upoznala s funkcioniranjem županije i osnovama svog rada. Učenici su zajedno sa zamjenicom obišli prostorije Županije te uputili zamjenici mnoštvo pitanja. Na kraju posjeta snimljena je zajednička fotografija ispred plakata koji Krapinsko-zagorsku županiju promovira kao Bajku na dlanu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba