Hrvatska zajednica županija

I zagorski župan Kolar na sastanku s novim ministrom graditeljstva

Objavljeno: 09.03.2016. mladenmandic

Predstavnici Hrvatske zajednice županija sastali su se u Zagrebu s novim ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Lovrom Kuščevićem. Uz predsjednika Hrvatske zajednice županija Gorana Pauka, na sastanku je bio i zagorski župan Željko Kolar, župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Željko Kraljičko.

Prostorni razvoj

Teme sastanaka odnosile su se na strategiju prostornog razvoja Hrvatske, dopune važećeg Zakona o prostornom uređenju, e-dozvole te primjenu Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina.
Predstavnici Hrvatske zajednice županija istaknuli su kako je želja Zajednice inicirati dopunu Zakona o gradnji, ali i doradu Strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske, kao i da je nužno donijeti novi Pravilnik o sadržaju, mjerilima kartografskih prikaza, obaveznim prostornim pokazateljima i standardu elaborata prostornih planova.

E-dozvola i primjena zakona

Također, ukazan je i problem funkcioniranja e-dozvole, ali i problematika primjene Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina. Nakon sastanka, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, pozvao je Zajednicu da se uključi u rad radne skupine Ministarstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba