Priopćenje HKS-a

“Pauletić koji ne podnosi kajkavski nije dobar izbor za zamjenika ministra turizma i trebao bi se ispričati”

Objavljeno: 08.03.2016. mladenmandic

Uz imenovanje Roberta Pauletića zamjenikom ministra turizma, svojim priopćenjem oglasila se i Hrvatska kajkavska stranka.

– Pauletićevo imenovanje izazvalo je burne reakcije zbog ismijavanja nekih stranih gostiju, a mi u Hrvatskoj kajkavskoj stranci držimo da je još spornija činjenica njegov odnos prema kajkavskom jeziku. On je naime osnovao Facebook grupu pod naslovom “Svi u bojkot Continentala zbog nasilne kajkavizacije crtanih filmova”, koja broji preko 13.000 članova i koja je u stvari grupa za generalno pljuvanje po kajkavskom jeziku. Sva tri hrvatska narječja su naše jezično i kulturno bogatstvo koje značajno doprinosi razvoju turističke djelatnosti. Čovjek koji psihički ne može podnijeti riječi tipa „štrukli ili gverc“, autentičnih za kajkavsku tradicionalnu kulturu, nije dobar izbor za zamjenika ministra turizma koji bi trebao raditi na promicanju i razvoju ne samo priobalnog već i kontinentalnog turizma.
Najmanje što od njega HKS očekuje je da se ispriča za omalovažavanje kajkavskog jezičnog izričaja – piše u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik HKS-a dr. Stanko Belina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba