Gradska knjižnica Oroslavje

Otvorena izložba slika ruske slikarice Larise Kralj „Proljetno buđenje“

Objavljeno: 08.03.2016. mladenmandic

U oroslavskoj Gradskoj knjižnici, otvorena je izložbu slika Larise Kralj „Proljetno buđenje“. Otvorio ju je zamjenik zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek koji je zahvalio autorici što opet izlaže u Zagorju.

Na otvorenju izložbe okupili su se brojni ljubitelji umjetnosti iz Zagorja, ali i brojni gosti – pripadnici ruske zajednice u Hrvatskoj. Svečanost su glazbenim programom obogatili Diana Sinjori izvedbom ruskih klasika na violini, Nelea Mišić pjevanjem ruskih romansi uz gitaru, te Radek Brodarec izvedbom zagorskih i ruskih narodnih pjesama. Sve su prisutne pozdravili i gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, predstavnica ruske manjine Grada Zagreba Galina Kovačević, potpredsjednica manjinske ženske udruge Terem te predsjednica Saveza Rusa u Hrvatskoj Katarina Todorcev Hlača i ravnateljica Gradske knjižnice Oroslavje Lidija Fuštin.

Larisa Kralj je završila privatnu školu kod akademske slikarice Ivanchenko A. V. u Sankt Petersburgu i tečaj u LIKUM-u kod profesora Ante Šramade. Svoje je radove počela izlagati 1988. godine, a u Hrvatskoj od 1991.godine. Samostalno je izlagala 20-ak puta te je sudjelovala na još mnogo skupnih izložbi. Sudionik je više likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu, kao i raznih humanitarnih akcija. Larisa je slikarica rusko – moldavskog podrijetla koja trenutno živi i radi u Zaprešiću. Organizatori izložbe su Gradska knjižnica Oroslavje i Manjinska ženska udruga Terem iz Bedekovčine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba