Gljivari Medenke iz Zlatara

Održani mnogi susreti i druženja, a posebnu pozornost pridaju edukaciji najmlađih

Objavljeno: 08.03.2016. mladenmandic

Gljivarska udruga Medenka iz Zlatara održala je svoju godišnju Skupštinu u OPG-u Čibi na kojoj se okupilo 60-ak zlatarskih gljivara i gostiju. Predsjednik Avelin Fijačko istakao je kako Udruga ima razloga za zadovoljstvo, zbog aktivnosti članova, a zbog organizacija stručnih predavanja o gljivama.

Determinator i predsjednik Hrvatskog mikološko – gljivarskog saveza, prof. Branko Bartolić, govorio je o proljetnim gljivama, koje gljivari željno iščekuju. Zanimanje članova pobuđuju i gljivarijade, a članovi Medenke sudjelovali su na susretima gljivara u Čakovcu, Mokricama, Vrbovskom, Ivancu, Stubičkim Toplicama, na izložbi „Gljive Hrvatskog zagorja “ u Krapini, a posebno pamtljiv bio je i stručni gastro – kulinarski skup gljivara iz Japana na imanju Dražena Bajzeka, u organizaciji zlatarskih te gljivara iz Oroslavja, kao i sudjelovanje na izložbi gljiva Društva gljivara Labinštine.

Gljivari Medenke također organiziraju susrete gljivara „Gljivarenje v zlatarskom kraju“, koji će se ove godine održati po treći put. Posebnu pozornost pridaju edukaciji mladih osnovnoškolskog uzrasta. Gljivare su na Skupštini pozdravili i zaželjeli im uspjeh u radi i zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak i njegova zamjenica Jasenka Auguštan – Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba