U subotu u Humu na Sutli

Na 22. Županijskoj smotri folklora nastupa devet KUD-ova s 300-tinjak folkloraša

Objavljeno: 08.03.2016. mladenmandic

Na 22. Smotri folklora Krapinsko – zagorske županije koja će se održati u subotu s početkom u 18 sati dvorani Doma kulture u Humu na Sutli, okupit će se 300-tinjak zagorskih folkloraša.

Folklorne izvedbe

Nastupit će devet kulturno – umjetničkih društava s 11 folklornih izvedbi, a posjetitelji će imati prilike vidjeti čak osam koreografija zagorskog folklora, te plesove Posavine, Turopolja i Zagrebačkog prigorja. Organizator Smotre je Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko zagorske županije, a suorganizator i domaćin je KUD „Rikard Jorgovanić„ iz Huma na Sutli u kojem trenutno ne djeluje folklorna sekcija, ali će vjerojatno ovo folklorno događanje potaknuti Humčane da se ponovo aktiviraju i nastave njegovati folklor svoga kraja.

Biranje najboljih

U Humu na Sutli predstavit će se Veterani Ansambla Zabok, KUD Pregrada, KUD „ Lovro Ježek“ Marija Bistrica, KUD Đurmanec, KUD Belec, KUD Sloga Veliko Trgovišće, Ansambl Zabok, KUD „ Zlatko Baloković“ Krapinske Toplice, KUD „ Antun Mihanović“ Klanjec i KUD Laz. Njihove nastupe pratit će i stručno procijeniti prof. Andrija Ivančan, selektor Hrvatskog Društva folklornih koreografa i voditelja. Ove će se godine po prvi puta birati i proglasiti i najbolja izvedba u cijelosti, najbolja izvedba zagorskih plesova, najbolja izvedba plesova regija izvan Zagorja, te najbolja praizvedba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba