Eko udruga Japica

Za novu predsjednicu izabrana profesorica biologije Mirjana Štih

Objavljeno: 07.03.2016. mladenmandic

 

Nakon što su u veljači na redovnoj godišnjoj skupštini Ekološke udruge “Japica” iz Klanjca iz osobnih razloga ostavke podnijele predsjednica Željka Kramarić i tajnica Renata Raumberger, u klanječkoj Gradskoj knjižnici održana je izvanredna izborna skupština.
Na čelo udruge kao novoizabrana predsjednica vraća se Mirjana Štih, profesorica biologije, dugogodišnja nastavnica u klanječkoj školi, inicijatorica osnivanja ove udruge i prva predsjednica.

Vraćanje aktivnostima

U predstavljanju prijedloga programa rada za ovu godinu, predsjednica Mirjana Štih je uz glavne aktivnosti istaknula da su njezin cilj i želja da se Udruga vrati radu i aktivnostima zbog kojih je prije deset godina i osnovana. Tako da će se u 2016. godini okrenuti edukativnoj djelatnosti te promicanju ekološke svijesti kod građana. Planira se i obilježavanje desete obljetnice, daljnje aktivnosti vezane uz promociju eko – staze, zaštitu drugih prirodnih vrijednosti klanječkog kraja te suradnja s drugim udrugama te Javnom ustanovom za zaštitu prirodnih vrijednosti Krapinsko – zagorske županije.

Upravni odbor

Umjesto Željke Kramarić i Renate Raumberger u Upravni odbor udruge do kraja ovog četverogodišnjeg mandata izabrani su Jožica Dežmar i Željko Kolar, a Skupština je potvrdila i mandat ostalim članovima Upravnog odbora – Mirjani Smičić – Slovenec, Slavku Zamudi, Damiru Vrapcu i Milanu Kušaniću, koji su na prošloj Skupštini, nakon ostavke predsjednice i tajnice, dali svoje mandate na raspolaganje.
Članove klanječke eko udruge u ime Grada Klanjca pozdravio je zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever pohvalivši se i zaštitom autohtone sorte vinove loze Sokol, a zajednički je zaključak da jedan dio aktivnosti na eko – stazi bude usmjeren i ka prezentaciji vinove loze.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba