Donja Stubica

Udruga invalida kroz koju je od osnivanja prošlo 1300 članova, proslavila 40. rođendan

Objavljeno: 07.03.2016. mladenmandic

Udruga invalida Donja Stubica u subotu je proslavila 40 godina rada. Druženju su prisustvovale udruge osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske, kao i gosti iz Slovenije s kojima imaju dobru suradnju. Udruga invalida Donja Stubica osnovana je 1975. godine. Od osnivanja je kroz nju prošlo preko 1300 osoba s područja bivše općine Donja Stubica, a danas okuplja gotovo 700 članova. Članovi udruge razmišljaju „projektno“, razvijaju usluge koje su u skladu s potrebama korisnika i sukladne trendovima u financiranju radi čega je i uspješna u prijavama na projekt. Prepoznata je i od strane drugih udruga, ali i lokalne zajednice kao ozbiljan partner.

Udruga između ostaloga provodi već treću godinu zaredom projekt „Institucionalna podrška“, a partneri su i na projektu osobni asistent „Ruka ka neovisnom življenju“ u okviru kojeg su osigurali uslugu osobne asistencije za devet korisnika.
Udruga će ove godine biti organizator jubilarnog 25. međunarodnog druženja i hodočašća osoba s invaliditetom u Mariji Bistrici. Krapinsko – zagorska županija prati i podupire rad Udruge, u tu svrhu je u prošloj godini izdvojila 17 tisuća kuna, a poduprla je i tiskanje monografije povodom obilježavanja 40. godišnjice rada. U ime Županije, 40. rođendan Udruzi su čestitali zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba