Nakon raskola u ZS-u

Osnovana Hrvatska stranka svih kajkavaca – predsjednik Nedjeljko Babić

Objavljeno: 07.03.2016. mladenmandic

U subotu je na Planinarskom domu Glavica na Medvednici osnovana još jedna stranka koja u svom imenu ima atribut “kajkavska”. Nakon preimenovanja ZDS-a u Hrvatsku kajkavsku stranku prošle subote, na Medvednici je ove subote osnovana Hrvatska stranka svih kajkavaca. Za predsjednika je izabran Nedjeljko Babić, bivši zamjenik predsjednika Zagorske stranke koji se razišao s predsjednikom stranke Miljenkom Jerneićem.

Područje 11 županija

– Stranka je još u pripremnim radnjama prije osnivačke skupštine okupila 8900 članova. Djelujemo na području 11 županija, u 213 jedinica lokalne samouprave i devet zagrebačkih gradskih četvrti. Dosad smo osnovali već 60 ogranaka. Politički ćemo se angažirati na području Hrvatske na kojem je 33 posto kajkavaca sa 1,7 milijuna ljudi – rekao je Babić dodavši kako su strateški ciljevi stranke udruživanje svih kajkavaca i onih koji se tako osjećaju – od Međimurja do Gorskog kotara, Prigorja, Podravine, Pokuplja, Karlovca, Zagorja, od Krapine do Pitomače, od Samobora do Kutine, preko Varaždina, Zagreba i Zagrebačke županije te čuvanje povijesti, kulture i Kaja, jer kaže Babić, narod bez jezika je kao hrast bez korijena.
U svom programu posebno će se zalagati za malog čovjeka, a ciljat će i na glasove iz dijaspore, jer, rekao je Babić, i u dijaspori je oko 20 tisuća kajkavaca.
Uz predsjednika Nedjeljka Babića, za zamjenika predsjednika izabran je Mirko Šivalec, dopredsjednici su dr. Mirjana Kolarek Karakaš, Darko Buklec, Miljenko Hrenek, Željko Kristović i Robert Javorić.

Predsjedništvo stranke

Za glavnog tajnika stranke je izabran Žarko Antun Orijaš, a predstavnik mladeži je Andrej Loinjak. Članovi Predsjedništva su uz njih još i Vladimir Šoštarić, Branko Novaković, Mirjana Gaura, Jelena Bašić, Valerija Kiseljak te Adrijana Modrinić, povjerenica za Dalmaciju. U Odboru za Statut su Darko Starešina iz Zagrebačke županije, Darija Novaković iz Krapinsko – zagorske županije, Vjekoslav Zajec iz Grada Zagreba, Nada Ajazaj iz Sisačko – moslavačke županije i Marijan Premužaj iz Varaždinske županije. U Nadzornom odboru su Željko Ulrich, Tomislav Pavlinić, Miroslav Hudek, Dražen Petrunić i Damir Kralj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba