Udruženje obrtnika iz Zlatara

Dodijeljene nagrade jubilarcima, održana revija frizura, a do jutarnjih sati obrtnici se zabavljali uz Fiškale

Objavljeno: 07.03.2016. mladenmandic

Udruženja obrtnika iz Zlatara u subotu je održalo svoju Obrtničku večer. Predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar Darko Varga osvrnuo se na rad u protekom razdoblju, a obrtnike i goste je pozdravio i gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak, zatim potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Tomica Jurinjak te predstavnica Ministarstva poduzetništva i obrta Brankica Vrban. Osobito pozdravljeno i podržano je bilo izlaganje predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca koji se osvrnuo na aktualnosti i potrebu rješavanja problema u obrtništvu. Zagorski župan Željko Kolar istaknuo je dobru suradnju s Obrtničkom komorom te dodao kako Županije ima sluha za probleme obrtnika.

Uspješan rad

Uručena su i priznanja Obrtničke komore obrtnicima koji obilježavaju 20, 25 i 30 godina uspješnog rada u obrtu. Priznanja za 20 godina primili su Dragutin Androić, vlasnik obrta „Androić“, uvođenje plinskih instalacija i centralnog grijanja iz Mača, Krešimir Babok, vlasnik obrta „Transport Babok“ iz Budinščine, Božica Cukor, vlasnica obrta „Estetik“ frizer za žene i muškarce iz Hrašćine Trgovišća, Davor Galunić, vlasnik obrta „GA-BO“ uslužni obrt iz Lobora, Franjo Kramar, vlasnik obrta „Mikromotor“ servis motornih pila, poljoprivredne opreme, trgovina, osiguranje iz Zlatara, Franjo Jurki, vlasnik obrta „Stolarija“ iz Zlatara, Ivan Martinjak, vlasnik obrta Trgovina i caffe-bara „Kocka“ iz Zlatara, Marijan Minđak, vlasnik obrta „Servis Marijan“ čišćenje i održavanje prostorija iz Zlatara, Mario Mutak, Servis Mutak, obrt za autoservis i trgovinu iz Lobora, Stjepan Pavlek, vlasnik obrta Automehanika i komunalne usluge iz Mihovljana, Miljenko Risek, vlasnik obrta „Risek-metal“ strojna obrada metala iz Zlatara, Zvonko Sedak Benčić, vlasnik obrta Pranje i podmazivanje vozila iz Mača, Dragutin Škrlec, vlasnik obrta Postolarska radnja „Šuco“ iz Zlatara, Ivan Večković, vlasnik obrta Prijevozničko -građevinsko – trgovački obrt „Silver“, Nadica Žučko, vlasnica obrta Urarska radionica i trgovina na veliko i malo iz Zlatara
Priznanja za 25 godina uspješnog rada primili su Stjepan Benčić, vlasnik obrta Ugostiteljstvo i trgovina „Prhek“ iz Mača, Denis Galina, vlasnik obrta Frizerski salon „Denis“ iz Konjščine, Mladen Ljubek, vlasnik obrta Mladen Ljubek, vlasnik obrta „Metaloplast“ prerada metala i plastike iz Mihovljana i Franjo Sremec autoprijevoznik iz Konjščine.
Dodijeljeno je Priznanje obrtu u nasljeđu za 30 godina uspješnog rada u obrtu Ponjan, obrt za autoprijevoz i uslužno piljenje trupaca iz Mača, te priznanje za 30 godina uspješnog rada u obrtu Zdravku Goričkom, vlasniku obrta Mlin iz Konjščine.

Film o obrtu

Nakon dodjele priznanja, prikazan je i petnaestominutni film o obrtu za uslužno mljevenja žita, vlasnika Nikole Kunića iz Lobora, koji obilježava 150 godina neprestanog obavljanja mlinarske djelatnosti u obitelji Kunić. Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec uručio je Povelju Nikoli Kuniću za dugogodišnju potporu razvoja obrtništva i očuvanja obrtničke tradicije.
Tijekom „Obrtničke večeri“ održana je i Revija frizura u organizaciji Ceha frizera pod vodstvom predsjednice Ceha Višnje Loparić, a u suradnji s krojačkim i kozmetičkim salonom i buticima.
U nastavku večeri, prisutni su se zabavljali uz tombolu, te uz pjesmu i ples glazbenog sastava Fiškali sve do jutarnjih sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba