U Općoj bolnici u Zaboku održana korizmena duhovna obnova

Objavljeno: 04.03.2016. mladenmandic

Podružnica Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva iz Zaboka okupila su u prostorijama Opće bolnice u Zaboku na korizmenoj duhovnoj obnovi. Euharistijsko slavlje u bolničkoj kapeli sv. Ivana Krstitelja predvodio je mons. Nedjeljko Pintarić, predstojnik Ureda za kulturna dobra, uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Željka Horvata i zabočkog župnika vlč. Marijana Culjaka. Mons. Pintarić je pozvao sve prisutne da u svoju molitve uključe sve liječnike i zdravstveno osoblje, kako u zabočkoj Bolnici tako i svim drugim bolnicama, u kojima se upravo po skrbi i brizi za bližnjega u bolesti daruju čovjeku.

Nakon misnoga slavlja uslijedilo je prigodno predavanje u „Sivoj dvorani” Opće bolnice Zabok, koje je na temu„ Božje milosrđe – izazov za svakodnevno služenje ” održala predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi. Valentina Blaženka Mandarić.

– Evanđelje donosi brojne situacije ljudske ugroženosti, ali i način na koji Isus reagira na takva ljudska stanja. Na svaku ljudsku bijedu on odgovara milosrđem. Stoga se može reći da je milosrđe ‘ključna riječ koja opisuje Božje djelovanje prema čovjeku’, a upravo vi to činite u trenucima bolesti i osamljenosti onima kojima je to potrebno. U obavljanja djela milosrđa, najvažniji je odnos prema onomu tko je predmet milosrđa. U temelju djela milosrđa je lice milosrdnog Boga i potreba čovjeka. Ona se rađaju iz iskustva Božje ljubavi i ostvarivanja zapovijedi ljubavi prema bližnjemu – naglasila je dr. Mandarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba