Tuheljske Toplice

Srednjoškolci iz tri države na „Danima e-medica” u Termama Tuhelj

Objavljeno: 04.03.2016. mladenmandic

U Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama održava se Deveta smotre „Dani E-medica”, na kojoj sudjeluje oko 150 učenika i stotinjak nastavnika iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.
Smotra „Dani E-medica”, dio je nacionalnog projekta E-medica koji povezuje sve zdravstvene škola Hrvatske u jedinstvenu zajednicu, a koja ima cillj promoviranje uporabe novih informacijsko – komunikacijskih tehnologija u zdravstvenim školama za učenike i nastavnike, razmjeni stečenih znanja i iskustava u strukovnom obrazovanju, podizanje kvalitete općeg nastavnog procesa i međusobnog upoznavanja.
S područja Krapinsko – zagorske županije sudjeluju srednjoškolci iz Pregrade i Bedekovčine. Nacionalni projekt „E-medica” pokrenula je 2005. godine Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, uz potporu svih hrvatskih zdravstvenih škola, a afirmirao se 2006. godine kao pilot-projekt CARNeta.
Svečanom otvorenju nazočila je i zamjenica zagorskog župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je ovo smotra znanja, kreativnosti, inovativnosti i stručnosti zbog čega je posebno ponosna da na njoj aktivno sudjeluju i učenici iz dvije srednje škole iz Zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba