Međunarodni dan civilne zaštite

“Kad imate osjećaj sigurnosti, onda je lakše razvijati i gospodarstvo”

Objavljeno: 04.03.2016. mladenmandic

Uz Međunarodni dan civilne zaštite, u Oroslavju je održana svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Krapinsko – zagorske županije.
Izvješće o radu u prošloj godini podnio je načelnik Stožera i zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek, koji je rekao kako nije bilo većih nepogoda, a Stožer je održao tri sjednice od čega su dvije bile posvećene migrantskoj krizi. – U proteklom razdoblju područje Krapinsko – zagorske županije, nije bilo zahvaćeno većim nepogodama koje bi zahtijevale uključivanje dodatnih snaga civilne zaštite. Budući da je sve poslove vezane uz prelazak migranata odrađivalo Ministarstvo unutarnjih poslova, Stožer nije imao potrebe aktivno djelovati. Suradnja sudionika u sustavu civilne zaštite na području Županije je kvalitetna i uspješna. Zahvaljujem svima na radu, trudu i vremenu koje ulažu te se nadam da će i nadalje zajednički djelovati jednako uspješno na zaštiti i dobrobiti svih žitelja u Zagorju – rekao je Ferek – Jambrek.

Župan Željko Kolar nadovezao se kako operativne službe svoj posao obavljaju profesionalno i ambiciozno.
– Vatrogasci, DUZS-a, policija, Crveni križ, Dom zdravlja, Hitna – svi oni su izuzetno dobro organizirani i osposobljeni na visokoj razini. To nam daje osjećaj sigurnosti, jer znamo da ako se i nešto dogodi, da ćemo dobiti brzu i efikasnu pomoć. Kad imate osjećaj sigurnosti, onda je lakše razvijati i gospodarstvo, turizam i sve ostalo – rekao je župan Kolar. Djelovanjem službi na području Zagorja zadovoljan je i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić.
– Sama činjenica da u bilo kojoj situaciji kada je trebalo ostvariti neposredan kontakt, kada su službe trebale po svojoj funkcionalnoj naravi koja proizlazi iz zakonskih obveza reagirati, da ih nije trebalo podsjećati, da su sami reagirali i odazivali se na izazove, dovoljna je da kažemo da smo na neki način zadovoljni”, rekao je Perinić.

Na svečanoj sjednici podnijeta su izvješća o radu operativnih službi koje djeluju u sustavu civilne zaštite na području županije. Izvješće o radu Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije podnio je ravnatelj Davor Šimunović, Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Krapina pročelnik Darko Berljak, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Krapina i Županijskog centra 112 voditelj Dražen Strabić, Zavoda za hitnu medicinu ravnatelj Krešimir Božić, Policijske uprave krapinsko – zagorske zamjenik ravnatelja Željko Sugnetić i Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije zapovjednik Marijan Lovrenčić. Skup su pozdravili i saborski zastupnik Tomislav Končevski te gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba