Izborna skupština u Oroslavju

Žarko Miholić ostaje na čelu LAG-a “Zeleni bregi“, predstavljena strategija za povlačenje više od milijun eura iz EU fondova

Objavljeno: 03.03.2016. Jelena Jazbec

Jučer je u Oroslavju održana redovita Izborna skupština LAG-a “Zeleni bregi“, najveće Lokalne akcijske grupe u Hrvatskoj, koju čine 22 jedinice lokalne samouprave, 18 iz Krapinsko-zagorske i 4 iz Zagrebačke županije. U izbornom dijelu skupštine, jednoglasnom odlukom aktualnom predsjedniku Žarku Miholiću, kao i njegovim zamjenicima Juraju Srebačiću i Ivanu Tuđi, produženi su mandati na još dvije godine. Prezentirana je Lokalna razvojna strategije LAG-a za programsko razdoblje 2014.-2020., koju je izradila konzultantska tvrtka Uljanik iz Petrinje. Istaknuto je kako bi se do 2020. godine iz EU fondova moglo povući i preko milijun eura, a postoji mogućnost da taj iznos bude i veći. Strategija je i prihvaćena, iako i dalje postoji mogućnost upućivanja vlastitih sugestija i prijedloga. Protiv usvajanja strategije glasao je načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar, istaknuvši kako je njezina cijena od 140 tisuća kuna prevelika. Miholić je objasnio kako je ta ponuda odabrana zato što se pokazala najprihvatljivijom. Naime, cijena preostalih strategija kretala se i do 220 tisuća kuna. Prihvaćeno je izvješće o dosadašnjem radu te izvješće o financijama.

LAG je otvorio tri nova ureda, u Oroslavju, Krapini i Mariji Bistrici, te zaposlio sedam mladih ljudi. Predsjednik Miholić istaknuo je da na računu ima preko 180 tisuća kuna, stoga će strategija biti plaćena jednokratno. Također, iako je prošlih godina bilo problema s plaćanjem članarina jedinica lokalne samouprave, koja iznosi 15 tisuća kuna godišnje, početkom ove godine gotovo sve jedinice platile su članarinu. Prezentirana je i odluka Upravnog odbora o visini članarine za članove iz drugih sektora, koja će iznositi 100 kuna godišnje za OPG-ove, obrte i udruge, i 200 kuna godišnje za javne ustanove, turističke zajednice i d.o.o. poduzeća. U Lokalnu akcijsku grupu “Zeleni bregi“ primljeno je i 14 novih članova, koji pripadaju različitim sektorima, od civilnih do gospodarskih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba