Udruga “Sveta Ana“ Lobor

Voljom i ustrajnošću uspješno realizirali EU projekt, zaposlili trinaestero djelatnika i organizirali 23 sportska druženja

Objavljeno: 03.03.2016. zagorjeinternational

Članovi Udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom “Sveta Ana“ iz Lobora na redovitoj su Izvještajnoj skupštini izrazili zadovoljstvo radom i postignućima udruge u protekloj godini. To je potvrdila i predsjednica Ljubica Jembrih, istaknuvši brojne uspjehe: udvostručavanje broja korisnika, proširivanje aktivnosti i zapošljavanje trinaestero djelatnika. Također, udruga je prošle godine po prvi puta realizirala jedan EU projekt, u partnerstvu s Crvenim križem – za osmero korisnika udruge osigurani su osobni asistenti. Pojedini članovi prošli su edukaciju za pisanje i provođenje EU projekata,a organizirane su i edukacije za zaposlene stručne suradnike i roditelje djece s teškoćama u razvoju.

Tijekom 2015. godine, organizirana su ukupno 23 sportska druženja, a udruga je sudjelovala na svim općinskim i županijskim manifestacijama te organizirala obilježavanje Međunarodnog dana invaliditeta u Loboru i koncert “Pjesmom za prostor“. Naime, uređenje prostora u prizemlju Društvenog doma u Vinipotoku najvažniji je ovogodišnji plan, a pomoć u njegovoj realizaciji na Skupštini je obećao pružiti načelnik Općine Lobor. Uređenjem prostora, Udruga “Sveta Ana“ mogla bi proširiti svoje aktivnosti i pružiti mogućnost zapošljavanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba