Olimpovci u Splitu

Uspješan nastup plivača i plivačica iz Tuheljskih Toplica na Poljudu

Objavljeno: 01.03.2016. mladenmandic

 

Proteklog vikenda u Splitu je održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju. Natjecanje je održano na 50 metarskom bazenu Poljud uz sudjelovanje 902 natjecatelja iz 33 hrvatska kluba koji su na izlučnim natjecanjima tijekom sezone ostvarili kvalifikacijske norme.
Pod stručnim vodstvom sportskog direktora prof. Ivice Androića, Plivački klub Olimp Terme Tuhelj, nastupio je sa osam natjecatelja – dvije plivačice i šest plivača. Plivačice i plivači iz kategorija kadeta, mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i seniora, borili su se za naslove državnih prvaka u 18 pojedinačnih i tri štafetne discipline, a najbrži plivači i za norme za predstojeće Europsko prvenstvo u Londonu i Olimpijske igre u Rio de Janeiru.
Plivački klub Olimp Terme Tuhelj osvojio je ukupno 21 medalju, od toga 11 zlatnih, šest srebrnih i pet brončanih.

Najuspješnija plivačica bila je Jana Vranić iz Martinišča s osvojenih deset medalja, a isplivala je i četiri norme za Europsko juniorsko prvenstvo koje će se u srpnju održati u Mađarskoj. Tesa Novak iz Zaboka osvojila je sedam medalja, a Karlo Iljaš iz Stubičkih Toplica četiri. Osim njih nastupili su i Filip Husnjak iz Klanjca, Nikola Iveković iz Kumrovca, Manuel Jurak iz Desinića te Lovro Futivić i Vili Sivec iz Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba