Pčelari Udruge Nektar proslavili 20. rođendan

Objavljeno: 01.03.2016. zagorjeinternational

U Konjščini je održana godišnja skupština Udruge pčelara Nektar kojom su ujedno obilježili i 20 godina rada Udruge. Predsjednik Nektara, Darko Milinković rekao je kako Udruga broji 114 članova koji prema zadnjem popisu imaju 4714 pčelinjih zajednica. Rad Udruge bazirao se na edukaciji članova, promicanju pčelarstva i pčelinjih proizvoda, organizaciji i sudjelovanju na sajmovima, tehničkoj potpori te medijskom predstavljanju. Istaknuo je kako je prošla pčelarska godina bila relativno dobra, ali je i apelirao na institucije da zakonski riješe košnju livada, budući da nedostaju pašne livadne površine za pčele.

Prošlogodišnji model poticaja, u kojem su pčelari sami nabavljali lijekove nije zadovoljio – istaknuo je prvi čovjek konjščinskih pčelara Milinković te je pozvao nadležne Saveze da se vrati stari način podjele lijekova kako bi se veći broj pčelara uključio i obavio zajedničko istovremeno tretiranje pčela.
Istaknuo je i dobru suradnji sa Županijom čija je potpora od 100 tisuća kuna za lošu pčelinju pašu u 2014. realizirana prošle godine, kao i potporu Udruzi za provođenje edukativnih predavanja i izleta. Udruga Nektar lani je bila i domaćin ocjenjivanju i Županijskoj izložbi meda, na kojoj su se domaći pčelari ponovno okitili brojnim odličjima. Povodom 20. godišnjice rada Udruge, dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima, članovima, osnivačima, te ostalima koji su pomogli rad Udruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba