Andrea Andrassy o Zagorcima, celebrity masterchefu, šerajzljinu i paše li joj više crno ili bijelo

Odrasla sam slušajući Dreletove pjesme, a mogla bih živjeti u Gornjoj Pačetini – tamo sam kao kod kuće

Objavljeno: 01.03.2016. Jelena Jazbec

Svestrana Andrea Andrassy, kolumnistica i radijska voditeljica, svoje je pjevačke i plesačke sposobnosti već pokazala u popularnom showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato“. Uskoro će dobiti priliku da se dokaže i u kuhinji, zahvaljujući nastupu u novoj sezoni kulinarskog showa “Celebrity Masterchef“. I dok iščekujemo vidjeti kako se s preostalih 13 kandidata i kandidatkinja hvata lonca i kuhače, zaposlena Andrea pronašla je vremena da odgovori na nekoliko ozbiljnih, ali i na neka manje ozbiljna pitanja.

S obzirom na činjenicu da ste jedna od 14 kandidata u novoj sezoni Celebrity MasterChefa, kakav je vaš odnos prema kuhanju i kuhinji? Kuhate li često? Što je vaš specijalitet?

Volim kuhati, ali nažalost zbog obaveza rijetko imam vremena za to. Kuham jednostavne stvari koje ja volim i ne filozofiram previše kad je riječ o kuhanju – ako je fino, fino je, neovisno o tome kako je dekorirano. Najbolje pripremam tortilje, panna cottu, a najdraže što pripremam je grah. Njega obožavam!

Osjećate li se spremnom za sve izazove koje donosi ovaj kulinarski show? Koga od kandidata smatrate najvećom konkurencijom, a koga se najmanje bojite?

Ne gledam na druge u “Masterchefu“ kao na konkurenciju jer je s moje strane to sve zezancija. Što se izazova tiče, spremna sam na njih jer vjerujem da ću puno naučiti.

Čime se sve trenutno bavite?

Uf, svime. Snimam “Masterchef“, radim u firmi “Bellabeat“, pišem kolumne i članke za jedan domaći portal i radim voditeljske gaže. Ponekad i spavam.

Kako nastaju vaše kolumne? Gdje pronalazite inspiraciju?

Inspiraciju pronalazim posvuda – stvari koje me živciraju, stvari koje me raznježe, usputne stvari iz svakodnevnog života… To sve skupim na hrpu, ponedjeljkom navečer sjednem za laptop i napišem kolumnu.

Da ne radite ovaj posao, čime biste se bavili? Što ste željeli biti kao dijete?

Kad sam bila klinka, htjela sam bili policajka, glumica, ortodont, pravnica… Imala sam svakakve ideje, a na kraju sam završila ekonomiju, smjer financije, čime se zapravo ne bavim.

Kakav je položaj žene – komičarke na hrvatskoj sceni? Kako na vas gleda muška konkurencija?

Komedijom se ne bavim već neko vrijeme jer ne stižem uz sve ostalo, ali kad sam se bavila, stvari su bile sasvim ok. Jest da te ljudi malo čudno gledaju jer nisu navikli na ženu na sceni, barem ne u tolikoj mjeri kao što su navikli na muškarce, ali sve je to dio posla. U Britaniji su stvari puno drugačije, tamo je žena na sceni krajnje uobičajena pojava, ali i Hrvatska se bliži tome.

Kako se nosite s kritikama?

Kako kad. Ponekad me pogode, ponekad ih samo ignoriram. Mislim da kritiku treba znati primiti, ali treba ju znati i dati – volim konstruktivnu kritiku, a ako je riječ o ljudima koji je daju samo zato da bi me povrijedili, u tom slučaju ignoriram.

S obzirom na to da mnogo pišete o muško-ženskim odnosima, kakvi ste kad se zaljubite?

Vrlo, vrlo privatna.

Gdje se vidite za deset godina, u profesionalnom smislu, ali i u privatnom životu?

Iskreno, nemam pojma. Ne volim raditi planove za tako dugačak rok. Mislim da je dobro imati neku nit vodilju, ali da treba i biti spontan.

Jeste li ikad razmišljali kako bi izgledalo pisanje bloga “Dnevnik seoske cure“ i o kojoj problematici bi tu bilo govora?

Nisam razmišljala, ali s obzirom da imam vikendicu u Zagorju, vjerujem da bi bilo kuruze, pomahnitalih purica i gumenih čizama punih blata (govorim iz iskustva s našom kućom na selu).

Možete li se zamisliti da živite u nekom malom mjestu u Zagorju i koje bi to bilo kad bi morali odabrati?

Gornja Pačetina, jer sam tamo kao kod kuće.

Koje predrasude znate o Zagorcima?

Hm… Da puno piju i da vole fino pojesti.

Jedan vic o Zagorcima?

Uf, ne volim viceve.

Bijelo ili crno?

Vino? Svejedno, ne paše mi niti jedno.

Znate li što znači šerajzljin?

Jel to Zljin koji se šera na Facebooku? Ako nije, onda ne znam.

Koji je najpoznatiji Zagorec?

Ja sam odrasla na Dreletovim pjesmama – zemi litru, otpri vodu, daj nam piti sim! Mislim da je on ok primjer.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba