Sveti Križ Začretje

Održano županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”

Objavljeno: 29.02.2016. mladenmandic

U Osnovnoj školi u Svetom Križu Začretju, održano je Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda“. Sudjelovali su natjecatelji iz devet osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije – iz Zlatar Bistrice, Lobora, Sv. Križa Začretja, Stubičkih Toplica, Pregrade, Oroslavja, Krapine, Tuhlja i Brestovca Orehovičkog.

Natjecateljski dio programa sastojao se od kviza znanja za kojeg su učenici trebali pročitati romane „Suvišan u svemiru“ autora Milivoja Matošeca, „Svašta u mojoj glavi“, Mire Gavrana i „Poljubit ću je, uskoro, možda“, Šime Storića.

Prvo je mjesto pripalo učenicima iz Pregrade, drugo osnovcima iz Krapine, a treće učenicima iz Zlatar Bistrice. Plakat učenika iz OŠ iz Zlatar Bistrice i učenika iz Stubičkih Toplica, predložen je za sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati početkom svibnja u Čakovcu.
Uz sudjelovanje u natjecanju, učenici su se upoznali i sa znamenitostima svetokriškog kraja te su razgledali i stalni postav Muzeja Žitnica, Galeriju Ivana Lovrenčića te Galeriju Rudija Stipkovića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba